Tak na szybkiego NPE to Na Pół Etatu (Feelhip, Quiz, A n-tek) – warszawska grupa z Mokotowa. NPE to czysty, klasyczny, brudny rap, do sampli z winyli, mocnych bębnów.. Poprzednia płyta (Materiał Promocyjny) jak na moje jest dobra, aczkolwiek Materiał Bioraficzny jest jeszcze lepsza, a na pewno pod względem bitów. Są naprawdę w dobrym, klasycznym klimacie, co mnie bardzo cieszy. Co do nawijki jak wiadomo głos Feelhip'a może razić w uszy, drażnić monotonnością, mimo to uzupełniają się razem z Quizem bardzo dobrze. Powiem wprost, że jakimś ogromnym fanem tej grupy nigdy nie byłem i chyba nie będę, płyta jest dobra, ale męczy, nudzi, jest monotematyczna. Nie jest to to czego można by się spodziewać po pierwszej płycie.
Jaranko płytą własnie. U mnie załapie się w pierwszej piątce zaraz po Huczu , Okolicznym , Starszym bracie i Rasmentach. Rozkminkowa i bity także mi podchodzą.
No plytka dla mnie dojebana, zajebiste bity zajebiste teksty, generalnie swietny klimat. Polecam kazdemu. Najlepszy kawalek z niej to "Brat" ale jest wiecej dobrych trackow. Czekalem na te plyte i sie nie zawiodlem
_________________ "Wstaje skacowany wiem, że susze metke
zamien dwie pierwsze litery, skumaj pije jak przedtem "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum