Od 1999 jeden z reprezentantów nieistniejących już formacji Głos Miasta, poźniej Ansambl. W 2005 rozpoczął pracę nad WyŻsze Dobro LP, pierwszym projektem autorskim. Inspirowany takimi artystami jak Ray Charles, Bobby Womack, Rose Royse, A Tribe Called Quest, Common, Pete Rock, Gangstarr pozostaje związany z klasycznym, niezależnym nurtem muzyki rap połowy lat 90'. W toku swojej wieloletniej podróży muzycznej W.E.N.A. współpracował z takimi artystami jak: Na Pół Etatu, Emil Blef, Waco, Młd, Pyskaty Skurwiel, Smarki Smark, Zkibwoy, Szybki Szmal, Lerek, Jeżż, Święty, Kixnare, Demen, Polej, Puzzel, Bitnix, Qciek, Medyk, Magda Kujawska, Tematemzki, wolnysuchacz, Sebakk, dj Kaczor. Ta podróż trwa nadal. To on jako pierwszy użył słowa “Salutuj”. Inspiracje zbiera w latach ’90, z dobrym skutkiem.
Produkcje:
Cytat:
Wyższe Dobro LP (nielegal) (2007)
Dalekie Zbliżenia (album) (2011)
Łosz kurwa Wudoe przecież były mistrz podziemia, dziś podbija legalną scenę.. Znam jego każdy kawałek, chłopak robi kawał dobrej roboty, jest szczery.
Dodany: 2011-08-27, 21:15
Nie wsłuchiwałem się jakoś szczególnie w nielegale ale słuchałem parę kawałków i są świetne, legal na bardzo wysokim poziomie, życze mu sukcesu komercyjnego i muzycznego.
Za parę lat myślę, że może dużo znaczyć na polskiej scenie Podoba mi się jego głos, niski, nie drażniący. Jest ciekawy również od strony lirycznej, czasem wymyśla interesujące historie na potrzeby kawałków za co też duży plus
Dodany: 2011-08-28, 11:59
W sumie już bardzo dużo znaczy. Jeden z najbardziej znanych podziemnych graczy i najlepszych w ogóle.
Ja tak jak koledzy wyżej, chłopak ma zajebiste flow i ma do tego łeb.
_________________ Zapomniałeś już, że nie mieliśmy nic?
Była scena, mikrofon, puste kartki i bit,
W sercach marzenia, cztery wspólne sny,
I konsekwentne dążenia, żeby być tu gdzie dziś.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum