Dzisiaj jest

Przesunięty przez: Driada
2011-12-05, 15:38
Autor Wiadomość
Mazgaj
[Usunięty]

Stan zjarania:

Poziom: Poznaje

Dodany: 2011-02-02, 18:59 

TenTypMes (Piotr Szmidt)

Informacje:

Imie i nazwisko: Piotr Szmidt
Miasto: Warszawa

Fotografia:

Biografia:
Cytat:
Piotr Szmidt działalność muzyczną rozpoczął od występów w grupie Flexxip[6]. W 2002 roku raper wystąpił gościnnie na albumie warszawskiego rapera Pezeta zatytułowanym Muzyka Klasyczna w utworze "5-10-15"[7]. Również w 2002 roku rymował w utworze "Ten Typ", który został wydany na albumie Al-Hub Ernesta Ivanda znanego jako Red[7]. Ważnym wydarzeniem w karierze Mesa był występ na producenckiej płycie Kodex Magiery & L.A., razem z Emilem Blefem i Pezetem. Utwór "Oczy Otwarte" był singlem promującym wydawnictwo. Do utworu powstał również teledysk.

W 2003 roku wraz z formacją Flexxip raper nagrał wydany nakładem T1-Teraz album Ten Typ Mes i Emil Blef - Fach. Płytę promowały trzy single: Oszuści, List, oraz Szukam tego $. Album cieszył się uznaniem zarówno publiczności jak i krytyków muzycznych. Rok później TenTypMes ponownie wystąpił na producenckiej płycie Magiery & L.A., zatytułowanej Kodexie 2. W utworze "Rok później (Oczy Otwarte 2)" wraz z raperem wystąpił Numer Raz znany z występów w grupie Warszafski Deszcz. Utwór ten promował płytę jako singel. W 2004 roku wyniknął konflikt pomiędzy muzykiem, a pochodzącym z poznania raperem Mezo. Przedmiotem sporu było skracanie przez Meza pseudonimu artystycznego do Mez, co niosło skojarzenia z osobą Szmidta. Muzyk zarzucał ponadto poznaniakowi propagowanie komercyjnej odmiany hip-hopu określanej mianem hip-hopolo.

W ramach beefu TenTypMes nagrał trzy dissy: "Rok później (Oczy otwarte 2)" zrealizowany z raperem Numer Raz, "Jak to jest" i "Nagła Śmierć"[8]. Ponadto Numer Raz nagrał diss skierowany w stronę Meza pt. "Patrz na mnie". Mezo odpowiedział utworami "Panczlajner" i "Taki robię rap". Pod koniec roku TenTypMes wystąpił gościnnie na albumach producenckich: Dobrej Częstotliwości Praktika (w dwóch utworach: "Kilka Lat Później" z Pezetem oraz w kompozycji "A portret"), a także O$ki w Tak zapomnieć z wokalistką Trish. Razem z Pezetem raper wystąpił ponownie na drugim solowym albumie białostockiego rapera Piha, Krew, Pot i Łzy w utworze pt. "Miazga".

28 kwietnia 2005 roku został wydany album grupy 2cztery7 zatytułowany Funk - dla smaku, który ukazał się nakładem wytwórni muzycznej EmbargoNagrania[9]. Wydawnictwo było promowane dwoma singlami: Dwa, Cztery, Siedem z Trish i Na co Ci używki? wyprodukowanym przez Praktika. W 2005 roku Mes wystąpił gościnnie na płycie W... Włodiego z warszawskiej grupy, Molesty Ewenement w utworze pt. "Definicja". Raper wystąpił także na płytach innych artystów, Onara i O$ki, Dizkreta i Praktika, Eldo, Małolata i Ajrona, projekcie Żądło, Nowatora, składankach JuNoumiRecords czy płycie Szybkiego Szmalu. 29 października 2005 roku nakładem T1-Teraz ukazał się pierwszy solowy album Mesa zatytułowany Alkopoligamia: Zapiski Typa[7][10]. Album promowany singlem Wjaazd można nabyć w dwóch wersjach - zwykłej oraz specjalnej - dwupłytowej na której ukazały się dodatkowe remiksy[11]. Na płycie gościnnie występili m.in. 2cztery7, Jeeż czy Rafał Gańko.

W 2008 roku Ten Typ Mes wraz z grupą 2cztery7 wydał drugi album Spaleni innym słońcem[12]. Ciesząca się popularnością płyta dotarła do 27. miejsca listy OLiS w Polsce[13]. 25 kwietnia 2009 roku TenTypMes nakładem własnej wytwórni Alkopoligamia.com wydał drugi solowy album pt. Zamach na przeciętność, na którym gościnnie wystąpili m.in.: Ero, Numer Raz, Łona, Stasiak. Album został wydany w dwóch wersjach - zwykłej oraz specjalnej - dwupłytowej na której znalazły się dodatkowe utwory i teledyski.

Dyskografia:
Cytat:
Dyskografia
(2002) Flexxip - Flexxip (Nielegal)
(2003) Flexxip - Ten Typ Mes i Emil Blef - Fach
(2005) 2cztery7 - Funk-Dla Smaku
(2005) Ten Typ Mes - Alkopoligamia Zapiski Typa
(2007) 2cztery7 - Spaleni innym słońcem
(2009) Ten Typ Mes - Zamach na przeciętność

Źródło: wikipedia.org

Joker 
Moderator

Piwa: 54/30

Stan zjarania:

Poziom: Detonator

Dodany: 2011-08-19, 19:38 

Kolejny temat, który muszę odkopać. Widzę ciekawe skarby zakopane są na tym forum, trzeba je tylko odszukać. Więc jak na moje Mes jak na dziś dzień jest jednym z najlepszym raperów w Polsce. Jestem zadowolony z tego, że uległ takiej zmianie. Z chłopaka w dresach teraz facet w garniturze. Obecnie więcej śpiewa, ale mi to nie przeszkadza. Ma styl bardzo oryginalny, dlatego nie jest raperem na jeden sezon. Co do "Zamachu Na Przeciętność", przesłuchałem płytę raz, drugi, trzeci i pomyślałem, że TenTyp ma pomysł na rap, jest oryginalny, wyróżnia się, ale nie było jaranka. W tym roku wyszła płyta "Kandydaci Na Szaleńców", przesłuchałem ją dużo razy więcej niż trzy.. Duży progress, zmiana stylu, to Mes, którym się jaram. Warto dodać, że razem ze Stasiakiem TenTypMes gra świetne koncerty.

Drozdu
[Usunięty]

Stan zjarania:

Poziom: Poznaje

Dodany: 2011-08-26, 22:38 

Wspaniały polski raper, mój ulubiony. Jaram się głownie 2 i 3 solo, ale uważam, że przez zróżnicowanie dyskografii jest najlepszym polskim raperem.

Karolina 
Kobieta na forum

Piwa: 1/3

Stan zjarania:

Poziom: Degustator

Dodany: 2011-08-27, 21:34 

Podoba mi sie, jak zaspiewał w piosence "a pamietasz jak".
Postaw piwo autorowi tego posta

Joker 
Moderator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-28, 11:26 

No stworzyli ze Stasiakiem fajny duet :)

June Miller 
Kobieta na forum

Piwa: 14/2

Stan zjarania:

Poziom: Nałogowiec

Dodany: 2011-08-28, 11:44 

Mes ma nieustanny progres jak dla mnie :) Od Mesa DRESA do typka w garniturku. Ostatnia płytka jak najbardziej na propsie ;)
Mes ze Stasiakiem o tak, oczywiscie, ale już sam Stasiak mi nie podchodzi. To jak chleb z masłem :P

Joker 
Moderator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-28, 13:37 

Nie no kawałek Stasiaka "Kombinator" dla mnie całkiem ok :D

June Miller 
Kobieta na forum

Piwa: 14/2

Stan zjarania:

Poziom: Nałogowiec

Dodany: 2011-08-28, 21:37 

Joker, niektórzy lubią samo masło :D

Joker 
Moderator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-28, 21:49 

June Miller, wiesz może kawałek nie jest najlepszy, ale na koncercie bardzo dobrze się słucha, w ogóle moim zdaniem z tego co zaobserwowałem śmiem twierdzić, że Stasiak to taki automat koncertowy. On poprostu chyba uwielbia koncertować. Fakt nie to samo co z Mesem, ale mi się podoba

MuzykąLudziDręcze 
Użytkownik

Stan zjarania:

Poziom: Obeznany

Dodany: 2011-09-17, 23:54 

Mes Ten Typ to dla mnie Flexxip 247 (które kocham oj kocham!), jest jeszcze jeden Typ. Ten Typ Mes solo..../Experymenty, ''przyśpiewki'' i ciekawe teksty, G-Funk, dużo zajawy i miłości do muzyki. To 5 punktów które Go opisują wg. mnie/

WronaA 
Najlepszy Text Battles

Piwa: 71/33

Stan zjarania:

Poziom: Fanatyk

Dodany: 2012-04-15, 22:30 

Jeden z moich ulubieńców :) Uwielbiam jego flow, teksty i śpiewane refreny. Bardzo dobry raper .

"Skoro jedna zapałka może wzniecić pożar,
możesz rozpalić tłum, tym czym kochasz..."

Erniszon69 
Najlepszy User/VIP

Piwa: 73/56

Stan zjarania:

Poziom: Odlot

Dodany: 2012-04-16, 13:43 

TTM ma cwaniackie flow mega zajebiste, Taki cwaniak któremu chciałbyś zajebać plombę w ryj, ale jednak mu nie jebniesz bo jest tai zajebisty że z przyjemnością byś słuchał jak po Tobie jedzie :D

piotr, szmidt, tentypmes
Odpowiedz do tematu