Dzisiaj jest

Przesunięty przez: Driada
2011-12-05, 15:38
Autor Wiadomość
PFKcompany 
Użytkownik

Piwa: 2/1

Stan zjarania:

Poziom: Degustator

Dodany: 2011-09-04, 17:12 

Nie wiem czy był juz temat, szukałem i nie widze wiec chyba nie.. jeśli był prosze wywalić. Dla mnie skład na miare historycznej Paktofoniki, poki co z tego co obserwuje na polskiej scenie oni jako jedyni moga dorównać im i napisać własna historie tak wielka jak Paktofonika, mam tylko wielka nadzieje, ze to również nie skończy sie tragicznie, a potrwa dłużej o wiele dłużej.. odważe sie Buke nazwać drugim Magiem, fenomen, do tematu:

Cytat:
SumaStyli to skład powstały w Gdańsku, na początku 2007 roku, gdzie do Skora i Matiego dołącza Buka, a bitami zajmują się DJ Cider i Kris.

W wyniku połączenia umiejętności tych ludzi, powstaje pierwsza płyta nagrana pełnym składem „Artefakty (LP)” - mieszanka trzech styli na drum’n’bassowo-hip hopowych bitach.

Są to początki współpracy, efekt końcowy albumu pozostawia wiele do życzenia, aczkolwiek nie
przeszkadza to zespołowi w dotarciu do wielu ludzi i zyskaniu swoich słuchaczy. Już od samego początku daje się wyczuć, że ta muzyka ma w sobie „to coś”, a w połączeniu styli i toku myślenia chłopaków drzemie niemały potencjał.

Po ukończeniu pierwszej płyty, Buka postanawia wyjechać do Wielkiej Brytani, gdzie przebywa w tamtym czasie pozostała część ekipy. Właśnie tam w miasteczku Northampton, znajdującym się niedaleko Londynu powstają kolejne nagrania.

Na łącza trafia EP-ka „Cztery Ściany Ciszy”, tym razem nagrana na instrumentalach, ozdobiona skreczami przez DJ Cidera. Mieszanka hardkorowego rapu, miejskiej poezji i psychodeli zaszczepiona
w materiale trafia do kolejnej grupy odbiorców, a SumaStyli zaczyna być rozpoznawalna w podziemiu hip hopowym.

Zaraz po tym, na przełomie 2007/2008 powstaje kolejne EP składu - „Walka Trwa”, czyli liryczny eksperyment Buki i Skora na bitach Jukasha. Niestety na płycie nie pojawia się Mati, a całość materiału nie zostaje do końca zaaranżowana i po ciągłych opóźnieniach w premierze, płyta trafia na łącza nie w pełni skończona.

Następnie drogi chłopaków tymczasowo się rozchodzą, Buka wraca do Polski gdzie nagrywa materiał solowy, rownocześnie solową epkę rejestruje Skor. Suma reaktywuje swoje siły pod koniec 2008
roku, kiedy to powstaje idea nagrania nowego albumu - już wtedy powstaje hasło „De Integro”. Buka wraca do Uk, gdzie trwają nagrania przez cały 2009 rok.

Po wypuszczeniu na łącza kilku nowych singli, które nie znalazły się na albumie i zagraniu kilku koncertów w Anglii i Polsce, w końcu zapowiedziana zostaje premiera drugiej LP nagranej ponownie w pełnym składzie. Chłopaki decydują się na powrót do kraju w jak najbliższym czasie i kontynuowanie działalności jako SumaStyli.

Dyskografia:
(2007) „Artefakty” (LP)
(2007) „Cztery Ściany Ciszy” (EP)
(2008) „Walka Trwa” (EP)
(2009) „De Integro” (LP)
(2010) „Jak zwykle” (EP)

Joker 
Moderator

Piwa: 54/30

Stan zjarania:

Poziom: Detonator

Dodany: 2011-09-04, 18:52 

Chyba wolę samego Bukę, ale SumaStyli również słucham czasem. Mają swój oryginalny styl za co wielkie propsy. Tekstowo jest również ciekawie. Fajny koncert dali na festiwalu w Giżycku. To chyba tyle. Obaj gracze posiadają interesującą barwę głosu

BorSon 
Administrator

Piwa: 71/82

Stan zjarania:

Poziom: Holender ;)

Dodany: 2011-09-04, 21:08 

Joker napisał/a:
Obaj gracze posiadają interesującą barwę głosu

SumaStyli to 3 osoby: Mati, Buka, Skor. Jaram się nimi niesamowicie, bardzo podchodzą mi ich rapsy. Najlepiej Skor, a potem Buka :)

Joker 
Moderator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-05, 14:50 

Mówiłem o Skorze i Buce

BorSon 
Administrator

Piwa: 71/82

Stan zjarania:

Poziom: Holender ;)

Dodany: 2011-09-05, 16:17 

Ale temat jest o SumieStyli, a nie tylko Skorze i Buce.

PFKcompany 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-05, 16:23 

BorSon napisał/a:
Ale temat jest o SumieStyli, a nie tylko Skorze i Buce.

Tez własnie sie zdziwiłem co to ma znaczyc "oboje" w stosunku do 3ech kolesi..

Joker 
Moderator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-05, 16:41 

Poprostu ten Mati akurat na mnie żadnego wrażenia nie robi, a Buka i Skor owszem, mają przebicie, takie to trudne ?

PFKcompany 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-05, 16:53 

Joker napisał/a:
takie to trudne ?

Dla jednego trudne do zrozumienia jest jak mozna słuchać RAPu a nienawidzieć hip hop shitu, a dla drugiego jak mozna w sumastyli nie wiedzieć Matiego. <sarkazm>

Charlie 
Użytkownik

Piwa: 1/1

Stan zjarania:

Poziom: Obeznany

Dodany: 2011-09-05, 18:06 

Jarałem się kiedyś nieziemsko, przydałoby się odświeżyć bo to dla mnie klasyka. Historyczny skład Paktofonika? Oj nie pierdol, no skill od lat, plus brak skrzydeł jednego z reprezentantów.

Porównujesz ich do Paktofoniki? Dziś Buka zjada Rahima, sprawdź Dance Macabre. Warto by wreszcie ludzie oddzielili swoje zamiłowanie do początków z realną oceną.

PFKcompany 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-05, 18:26 

Charlie napisał/a:
Oj nie pierdol, no skill od lat, plus brak skrzydeł jednego z reprezentantów.

Nie mi to oceniać, ale imo grzeszych chłopak gadaniem i nie o skrzydłach ale "no skill" brak odzwierciedlenia do realiów. Zreszta kole kindybała mi to lata, Twoje zdanie i good, nie widze problemu zeby sie spierać.
Charlie napisał/a:
sprawdź Dance Macabre

To jeden z moich ulubionych kawałków wiec nie bede go sprawdzał bo sprawdzalem juz go "n" razy i.. i Buka zajebiście i Rahim zajebiście nie jestem krytykiem ani na tyle fachowcem azebym odważył sie oceniać dwóch Rapowych kozaków którzy sa na tym samym poziomie, a tym bardziej kto lepszy i kto kogo zjadł.. Ocenić to moge Chade czy Gandziora w potyczce z Buka czy Rahimem ale nigdy Buke i Raha. Z ciekawości jakie kryteria oceny brałeś pod uwage mówiąc ze ktoś kogoś tutaj "zjadł" ? Mam nadzieje ze jedyny motyw nie nosił hasła "nie lubie Paktofoniki wiec dlatego został Rahim zjedzony"

Notos 
Użytkownik

Stan zjarania:

Poziom: Poznaje

Dodany: 2011-09-15, 00:05 

PFKcompany napisał/a:
Joker napisał/a:
takie to trudne ?

Dla jednego trudne do zrozumienia jest jak mozna słuchać RAPu a nienawidzieć hip hop shitu, a dla drugiego jak mozna w sumastyli nie wiedzieć Matiego. <sarkazm>

Człowieku, nie używaj słów, których znaczenia nie znasz.
Po za tym - Dla mnie PFK to klasyka, prekursorzy polskiego HH, SumyStyli jestem fanem, ale ich nie porównuję. Imho Buka i Magik to jednak dwa różne style.
Postaw piwo autorowi tego posta

WronaA 
Najlepszy Text Battles

Piwa: 71/33

Stan zjarania:

Poziom: Fanatyk

Dodany: 2012-04-15, 22:52 

Ja osobiście przesłuchałem tylko dwie płyty od nich, ale jaram się tym składem :) Zdecydowanie bardziej wolę Sumę, niż słuchać ich osobno, aczkolwiek i Skor i Buka wydali bardzo ciekawe albumy w 2011 :)

"Skoro jedna zapałka może wzniecić pożar,
możesz rozpalić tłum, tym czym kochasz..."
Postaw piwo autorowi tego posta

Erniszon69 
Najlepszy User/VIP

Piwa: 73/56

Stan zjarania:

Poziom: Odlot

Dodany: 2012-04-16, 13:21 

Słyszałem kilka kawałków,jeden mi się bardzo spodobał, kierowany do hejterów ... :)

sumastyli
Odpowiedz do tematu