Przesunięty przez: Driada 2011-12-05, 16:07 |
|
| Autor |
Wiadomość |

Stan zjarania:

Poziom: Detonator
|
Dodany: 2011-08-08, 17:31
|
|
|
No więc zapraszam do dyskusji na temat tych dwóch raperów. Solar i Białas ostatnio cieszą się coraz większym zainteresowaniem. Jak na moje są to nie wyróżniający się MC, nie podoba mi się ich rap. To takie gwiazdy na jeden sezon. |
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Nałogowiec
|
Dodany: 2011-08-08, 17:38
|
|
|
Nawet nie na jeden
Ja ich kojarzę tylko z tego że brali udział w Super Mc 2011 i według mnie nawet tam nic szczególnego nie pokazli więc nie wzgłębiałem się w ich twórczość.
Ale cóż o gustach się nie dyskutuje może komuś to podchodzi |
_________________ "piłka i hip-hop wypełniły oba płaty mego serca
Na trzecią miłość niestety nie ma już w nim miejsca" |
|
|
|
 |
Gibon
Najbardziej ogarnięty user

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-08-09, 09:50
|
|
|
Przecie to 2 placki i pisankowicze z battli - minimalne skille,kiepskie glosy ,flow i obu live widzialem to osobiscie znam lepszych mc i to takich z najglebszego podziemia |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-08-09, 16:11
|
|
|
No to proste, a głos Białasa to w ogóle mnie powala.. Szkoda, że był na Młodych Wilkach Popkillera, zjebał kawałek |
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Poznaje
|
Dodany: 2011-08-09, 18:17
|
|
|
Odnośnie ich twórczości to mam jeden kawałek który uwielbiam i codziennie go słucham a mianowicie "Olejmy jutro" ale zagłębiając się minimialnie w ich kawałki na yt niestety nie zafascynowali mnie tak aby towarzyszli mi codziennie w słuchawkach.
Ale każdy ma swój gust.'
A Białasa głos faktycznie jest ciekawy . |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Degustator
|
Dodany: 2011-08-09, 18:23
|
|
|
| Joker napisał/a: | | No to proste, a głos Białasa to w ogóle mnie powala.. Szkoda, że był na Młodych Wilkach Popkillera, zjebał kawałek | Białas wypadł tam prawie najlepiej (pomijając Bonsona i Bisza), a kawałek prędzej zjebali: Medium, Śliwa i Kaiteu (czy jak to sie pisze), który dał wers nad którym zastanawiam się do dzisiaj, a mianowicie: "nie jestem z mydła, ale czasami mam, takie chwile, ze chce je spędzać sam". Dlaczego akurat MYDŁO, a nie, np.: młotek, albo kamień?
Osobiście ten duet uważam za przeciętny. Miałem siostrę w gimnazjum i wiem, ze jej koleżanki jarały się kawałkiem Olejmy Jutro i kilkoma innymi, więc jakiś tam sukces odnieśli. |
_________________ Stoisz i patrzysz, albo usuwasz z drogi tych słabszych. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Poznaje
|
Dodany: 2011-08-09, 18:28
|
|
|
| Gruby Jimmi napisał/a: | | kawałek prędzej zjebali: Medium, Śliwa i Kaiteu (czy jak to sie pisze), |
A mnie najbardziej zawiódł Shot ,po jego ostatnich kawałkach ,była iskierka nadziei na cos lepszego a tu zonk. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Obeznany
|
Dodany: 2011-08-10, 23:25
|
|
|
Świerzy dopływ krwi , chłopaki są nieźle ogarnięci , na WBW 2011 pokazali potencjał , za jakiś czas będzie mówić się o nich więcej, jak o Hi Fi np. , bity maja w moim guście , z niektórych instrumentali sam korzystam , Najlepszy kawałek jak dla mnie to Żegnaj |
_________________ Nie mam papierów na rap, rap na papierze,
Nie mam patentów na czas, ale na siebie,
Chcesz tych talentów garść to dam ci masz idź,
A teraz zakop je w swojej wyobraźni. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Pro smoker
|
Dodany: 2011-08-10, 23:26
|
|
|
Białas jak złapie pianę na free to jest jak czołg |
_________________ Tęsknie za Tobą, mów mi Peter Parker, pamiętaj że wrócę, ogarnę życie najpierw
KRZYWAS@FACEBOOK!
KRZYWAS@SOUNDCLOUD! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-08-11, 20:36
|
|
|
| Joker napisał/a: | | No to proste, a głos Białasa to w ogóle mnie powala.. Szkoda, że był na Młodych Wilkach Popkillera, zjebał kawałek |
no stać go było na więcej. Ale jest jednym z najbardziej popieranych kandydatów do Muodych Wilków :) A Solar to taki gratisiak mam wrażenie, co nie ? |
_________________ Kochanie jestem głodna nieba i spragniona ziemi
 |
|
|
|
 |
Gibon

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-08-12, 12:52
|
|
|
podbijam ale to nie mlode wilki a sarenki - nie moge ich obu na battlach ogladac podobnie jak muflona bo zabijaja idee freestylu i to co w nim najpiekniejsze |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-11, 14:13
|
|
|
Hajlajf z Popkillera jest jakby to określić bez uderzeń. W zasadzie nawet Bisz na tej płycie poszedł w luźnie tematy, ale Białas z Solarem i kawałeczek o piciu mnie zdziwiły. Wkurwia mnie, że oni tak na zmiane rapują - jakby jeden drugiemu dopowiadal niech sie podzielą po zwrotce i będzie spokój .o ! |
_________________ Kochanie jestem głodna nieba i spragniona ziemi
 |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-11, 14:29
|
|
|
Weźcie na nowej płycie kawałki o dupach.. ile razy można słuchać tego samego. W dodatku Bonson ich zjadł także tyle. Popierani są zwłaszcza przez młodszych sluchaczy, jest poprostu wielki hajp na ten duet. Tak czy siak jestem spokojny, za rok czy dwa wejdą znowu inni sezonowcy, którzy ich zastąpią. Jimmi, jeśli tak wg Ciebie zajebiście Białas pojechał w kawałku "Na Front'' to propsy |
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Fanatyk
|
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-15, 22:44
|
|
|
A ja się nimi jaram niemiłosiernie. " Z ostatniej ławki " bardzo dobry album jak na moje. Na battlach są najlepsi, moim zdaniem . Nie wiem, lubię ich |
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Zapaleniec
|
Dodany: 2012-04-16, 13:41
|
|
|
Jak dla mnie przeciętni, ze trzy ich kawałki mi się podobają, ale nie aż tak żeby słuchać codziennie, reszta w ogóle odpada |
_________________ "Tylko cicho, żeby nikt się nie dowiedział,
Gdyby rap był zbrodnią dożywocie bym siedział" |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-16, 15:02
|
|
|
Takie wacki że ja pierdole,zero liryki w ich kawałkach.Białas ma jakiś tam niby potencjał ale za chuja nie potrafi go wykorzystać |
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Szopen |
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-16, 17:59
|
|
|
| Cytat: | | Takie wacki że ja pierdole,zero liryki w ich kawałkach. |
Masz piwko..
Podbijam Make, dla mnie wacki, Białas ma dla mnie słabe flow, może Solar coś nawinie spoko czasami, ale tak to wacki. |
|
 |
Wu
Użytkownik

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-16, 18:27
|
|
|
A ja będę innego zdania. Dla mnie Solar/Białas to mega duet podziemia (w sumie już mają swój label).
Każdy z nich ma w sobie coś czego ostatnio brakowało na scenie, a razem tworzą mieszankę, która rozwala niejednego "gracza" na scenie.
Najbardziej podoba mi się u nich szczerość, mówią co widzą i co ich wkurwia (nawet potrafią jebnąć punch'a w konkretną osobę, a nie w powietrze - pozdrawiam syna Bogdana)
"Z Ostatniej Ławki" mnie trochę zawiódł, ale nie tekstowo tylko bitowo bo bity tam są zbyt monotonne i nie pasujące w nawijkę obu raperów.
A poza tym wydane wcześniej mixtape'y wciąż grają na głośnikach niejednej osoby (można to zobaczyć np. przy komentarzach na yt).
Jak najbardziej propsuje Solara i Białasa i czekam na ich kolejny album. piz joł. |
_________________ "Jeśli to tylko Rap to wjeżdżam poprzybijać piątki,
A jeśli to gra to wjeżdżam porozbijać pionki!" |
|
|
|
 |
Gibon

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-16, 18:57
|
|
|
Choc powiem tak jak Muflon nagra album to pozjada pol sceny w Wizji Lokalnej pokazal ,ze stac go na zajebisty styl i zwrotki |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-16, 19:46
|
|
|
| Gibon napisał/a: | | Choc powiem tak jak Muflon nagra album to pozjada pol sceny w Wizji Lokalnej pokazal ,ze stac go na zajebisty styl i zwrotki |
A wogóle planuje coś nagrać ? Bo Muflon ma mega potencjał i rzeczywiście mógłby namieszać na scenie . |
|
|
 |
| bialas, solar |
 |
|
|