Przesunięty przez: Driada 2011-12-05, 15:36 |
|
| Autor |
Wiadomość |

Stan zjarania:

Poziom: Poznaje
|
Dodany: 2011-01-24, 08:05
|
|
|
PIH (Adam Piechocki)
Informacje:
Imie i nazwisko: Adam Piechocki
Miasto: Białystok
Fotografia:

Biografia:
| Cytat: | Pih pochodzi z Białegostoku. W roku 2000, wraz z zespołem JedenSiedem (Pih i Tymi) nagrał płytę Wielka Niewiadoma. Płytę wydała undergroundowa wytwórnia, więc nie wiadomo w jakim rozeszła się nakładzie. Za produkcję płyty odpowiedzialny był DJ 600V, a refren w jednym z utworów zaśpiewała Reni Jusis. Po wydaniu płyty, raperzy nagrali gościnnie wiele kawałków, m.in. z Wzgórzem Ya-Pa-3, Paktofoniką, Onarem i O$ką. W 2001 roku, Hirek Wrona zaprosił zespół na 38 Festiwal Piosenki Polskiej w Opolu, a niedługo potem nastąpił rozpad zespołu.
Rok później, Pih wydał EP Nie Ma Miejsca Jak Dom i jeszcze w tym samym roku Boisz Się Alarmów - obie płyty nakładem wytwórni R.R.X… Do drugiej płyty zaprosił gościnnie Wzgórze Ya-Pa-3, Fenomen, Cameya, DJ’a 600 VOLT, Jajonasza, Bartosza (Endefis) i Chadę. Z Chadą później jeszcze współpracował. W 2003 roku, jako Chada i Pih wydali album O Nas, Dla Was. W roku 2004 nagrali razem cover piosenki Moi przyjaciele Oddziału Zamkniętego. Z tej okazji, zostali zaproszeni do programu Muzyka łączy pokolenia. Zostali zaproszeni do współpracy nad kompilacją Kodex 2 - Proces, przez Magierę i LA.
W październiku 2004 wydał solową płytę Krew, Pot i Łzy. Produkcją albumu zajęli się m.in. Szyha, Jajonasz, Teka, Camey, Waves i Magiera. Gościnnie wystąpili: Mes, Pezet, Pyskaty Skurwiel, Hst, Gutek i Chada. W 2006 roku wydał z zespołem Skazani na Sukcezz (tworzy go wraz z Pyskatym Skurwielem) płytę Na Linii Ognia. Obecnie pracuje nad solową płytą, oraz albumem który ma wydać z Chadą. Premiera najnowszej płyty Piha, Kwiaty Zła, planowana była na okolice czerwca i lipca 2007 roku. Podwójny album PIH’a miał jednak premierę 20grudnia 2008r. Dzieli się na dwie części: „Za 11 Północ” i „11 Po Północy”. Pih w jednym z wywiadów potwierdził że nosi sie z zamiarem zakończenia kariery, i album ten będzie prawdopodobnie jego ostatnią płytą. Ponadto, w roku 2007 Pih pojawi się gościnnie między innymi na kolejnej solowej płycie Onara.
Należy także wspomnieć, że w 2005 roku odbył się beef między Pihem, a Duże Pe. Początkiem sporu były słowa Dużego Pe podczas WBW 2005, który odpowiedział innemu raperowi o pseudonimie Skow, który to poruszył sprawe kłótni z 2003 roku, pomiędzy Dużym Pe a Pihem. Po WBW PIH nagrał kawałek „Prosto w twarz”, który zapoczątkował beef. Duże Pe odpowiedział kawałkiem „Koniec”. Potem Pih nagrał kawałek „Co!!!” a Pe odpowiedział w przeciągu kilku godzin kawałkiem „P.S. (Święto zmarłych)”. Ostatnią fazą beefu był kawałek Piha „Nie wiesz co spotka cię jutro”, oraz błyskawiczna, a na dodatek podwójna odpowiedź Pana Duże Pe „Errata do P.S”, oraz „Jutro”. |
Dyskografia:
| Cytat: | (2002) PIH – Nie Ma Miejsca Jak Dom
(2002) PIH – Boisz Się Alarmów
(2003) Chada i Pih – O Nas, Dla Was
(2004) PIH – Krew, Pot i Łzy
(2007) PIH – Ulice Bez Jutra Czarny Kruk
(2008) PIH - Kwiaty Zła
(2010) PIH - Dowód Rzeczowy Nr 1
|
|
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Nałogowiec
|
Dodany: 2011-02-05, 08:31
|
|
|
Ogólnie lubię Adama za całokształt i za to co sobą reprezentuje. Według mnie od początku swojej twórczości trzyma taki sam dobry poziom i cały czas się rozwija i ewoluuje. Pierwszy raz miałem z Nim styczność jak był w duecie z Tymim i zrobił na mnie piorunujące wrażenie.. a płyta "Wielka Niewiadoma" do dzisiaj jest przeze mnie pozytywnie wspominana i często ją wrzucam sobie na nośnik takie kawałki jak choćby "Licz tylko na siebie" , "Na dachu bloku" czy też "Dla tych, którzy się odwrócili". Kolejna moja styczność z Pihem miała miejsce na "Boisz Się Alarmów" której wydawcą był bodajże R.R.X. zrobiła na mnie jeszcze większe wrażenie jako pierwsza solówka Adama. Kawałki na beatach choćby Jajonasza, Dyhy czy też 600V doprowadzały mnie do ciarek. Według mnie najlepszymi kawałkami na tej płycie były "Waga Słowa" z gościnnym udziałem Fenomena, "Złe Wiadomości" z Endefisem czy też "Nie Ma Miejsca Jak Dom". Kolejną płytą dzięki której doceniłem Jego twórczość była bez wątpienia płyta zatytułowana "Krew, Pot i Łzy" w studiu Cameya. Jest to jedna z tych płyt do których wracam bez wątpienia bardzo często :roll: i robi na mnie równie duże wrażenie jak bym ją przesłuchiwał pierwszy raz. "S.O.S" z Pyskiem i HST, "Pocałunek śmierci", "40%" ... no ogólnie prawie każdy kawałek. Jedyne co mi się nie spodobało to "Hawajskie koszule" no i obecność Lerka na tym krążku - no ale widocznie tak miało być Co do SkazanychNaSukcezz - hm jakoś w tamtym okresie przychodziło mi na myśl, że z Pyskiem mogą jakiś krążek nagrać wspólnie no i stało się :mrgreen: powstał "Na lini ognia" który bez wątpienia był dobrym pomysłem "Masz jedno życie" czy też "Morderstwo" zrobiło na mnie wielkie wrażenie i jest to jedna z tych płyt do której się często wraca No i w roku 2008 wyszła miażdżąca produkcja pt. "Kwiaty Zła" jedna z moich najlepszych płyt jeżeli chodzi o Polski rap. Tutaj pokazał, że jest jednym z najlepszych raperów w Kraju - mało tego na kawałku "Brud" pokazał, że jest jednym z najlepszych "Storytellingerów". Nie będę wymieniał poszczególnych kawałków bo wszystkie 22 na dwóch CD mnie rozłożyły na łopatki.
No i na tapecie została jego najnowsza produkcja z poprzedniego roku "Dowód Rzeczowy nr.1" co tu dużo gadać, dalej trzyma formę i w pewnym stopniu jest zachowany ten hardcorowy styl z płytki (wyżej) również ciekawa produkcja i godna polecenia - szczególne uznanie mają takie kawałki jak "Szatańskie wersety" z gościnnym udziałem Słonia, Kaczora i Shellera, "Śniadanie mistrzów" z Peją i Pezetem, "Weneckie lustro" , "Ambicje Nie Dają Mi Żyć (Peiha Polish Pride)" jak i pozostałe utwory..
Jednym słowem Pih - definitywnie na "TAK!" |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-02-05, 19:13
|
|
|
wcześniej za pihem nie przepadałam. jego głos mnie irytował, ale z czasem też posłuchałam jego tekstów, nie tylko głosu i jestem definitywnie na 'tak' |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Holender ;)
|
Dodany: 2011-02-05, 19:59
|
|
|
W moim przekonaniu Kwiaty Zła dużo lepsze niż Dowód Rzeczowy Nr 1. Ale to tylko moje zdanie. Jeśli chodzi o ten pierwszy krążek to lubię posłuchać PiHa. Z nowego albumu tylko kilka kawałków. Ogólnie do mnie trafia jego przekaz. |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-02-06, 00:41
|
|
|
| BorSon napisał/a: | | W moim przekonaniu Kwiaty Zła dużo lepsze niż Dowód Rzeczowy Nr 1. |
Ja też tak myśle... Dowód rzeczowy jakby tak był zrobiony na sile od niechcenia nie jaram się nim, a jeśli chodzi o samego PIHa to ma swój styl i to go wyróżnia lubię czasem zapuścić jego kawałki przepełnione sytymi panczlajnami :lol: |
_________________ Czas nas zmienia, jebany czas nas zmienia
i kształtują nas nasze przeżycia, nie wiedza. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Zapaleniec
|
Dodany: 2011-03-22, 08:23
|
|
|
Prawdopodobnie w tym roku będzie PIH - Dowód Rzeczowy Nr 2. Pozdro ! |
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Detonator
|
Dodany: 2011-08-19, 19:55
|
|
|
Kiedyś nie przepadałem za PIH'em... nic się nie zmieniło. Mało jest takich wokali, które aż tak drażnią moje uszy w polskim rapie. Nie trawię jego stylu, nie trawię jego wokalu i nie rusza mnie jego flow.. Według mnie nie jest to raper bardzo dobry. Nie dostrzegam w nim żadnego fenomenu. Może to tylko kwestia gustu. Dodam jeszcze, że przegrał beef z Duże Pe |
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Fanatyk
|
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-08-20, 12:08
|
|
|
| B4RTI napisał/a: |
Prawdopodobnie w tym roku będzie PIH - Dowód Rzeczowy Nr 2. Pozdro ! |
Płyty miały sie ukazywać w półrocznych odstępach, zobaczymy czy da rade...
@ topic
Na początku słuchania rapu, nie trawiłem piha, głównie przez jego głos. Ale z czasem sie to zmieniło, ma mocne teksty, a w duecie z Chadą zajebiście pasuje.
Zdecydowanie na TAK. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-08-20, 13:36
|
|
|
W moim przekonaniu Kwiaty Zła dużo lepsze niż Dowód Rzeczowy Nr 1. - i nie ma co zaprzeczać, taka prawda:) |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-08-20, 14:15
|
|
|
Taka prawda |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-08-20, 16:48
|
|
|
|
_________________ Kochanie jestem głodna nieba i spragniona ziemi
 |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Zapaleniec
|
Dodany: 2011-08-21, 21:01
|
|
|
| Joker napisał/a: | Dodam jeszcze, że przegrał beef z Duże Pe |
podpisuje sie rencami i nogami!
co do Piha, do typa nic nie mam, jego solo jedyny kawałek ktory mi podchodzi to Gloria Victis, gościnne zwroty ma dobre. jak dla mnie na dluzsza mete ma wkurwiajace flow, ten glos jak by dubingowal w kreskowkach gadajace warzywa |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-08-21, 22:30
|
|
|
Hahahahahah przegrał z Pe ? Hahhahahaha z Pedrylkiem ? Prosze bez takich żartów bo nie mogę |
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Pro smoker
|
Dodany: 2011-08-21, 22:31
|
|
|
PIH- jedynie co mogę o nim powiedzieć, że jego wokal brzmi jakby wkładali mu miecz laserowy w dupsko |
_________________ Tęsknie za Tobą, mów mi Peter Parker, pamiętaj że wrócę, ogarnę życie najpierw
KRZYWAS@FACEBOOK!
KRZYWAS@SOUNDCLOUD! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Degustator
|
Dodany: 2011-08-22, 12:10
|
|
|
| Mylfon napisał/a: | Joker napisał/a:
Dodam jeszcze, że przegrał beef z Duże Pe |
Pe go zjadł.
Głos Piha był do zniesienia w JedenSiedem, teraz wyłączam go po minucie. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Odlot
|
Dodany: 2011-08-22, 12:28
|
|
|
Jakoś szczególnie nie przepadam za gościem i w sumie nie zapowiada się na to, że go w ogóle kiedykolwiek polubię i zacznę regularnie odtwarzać jego poszczególne nagrania. Nie rozchodzi się o to, że do faceta mam brak uznania, ale nie siada mi absolutnie jego styl. A co do beefu z Pe, to nie ma do czego wracać, to są już stare dzieje, ale też nie dał sobie w kaszę dmuchać. Jednak głupio się ten incydent tak w ogóle rozpoczął. |
_________________ Soundcloud | Bristol Fan Page Facebook | Last FM |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Obeznany
|
Dodany: 2011-09-02, 23:19
|
|
|
| Bristol napisał/a: | | Jakoś szczególnie nie przepadam za gościem i w sumie nie zapowiada się na to, że go w ogóle kiedykolwiek polubię i zacznę regularnie odtwarzać jego poszczególne nagrania. Nie rozchodzi się o to, że do faceta mam brak uznania, ale nie siada mi absolutnie jego styl. A co do beefu z Pe, to nie ma do czego wracać, to są już stare dzieje, ale też nie dał sobie w kaszę dmuchać. Jednak głupio się ten incydent tak w ogóle rozpoczął. |
Też na początku nie przepadałam za stylem Piha aż do momentu przesłuchania 'nie żałuj mnie'. Nie wiem czemu ten kawałek tak we mnie trafił , ale wiem jedno 'Kwiaty zła' to jedna z lepszych płytek jakich miałam okazję przesłuchać |
_________________ Pozdrawiam , anka.
Big Up! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-02, 23:24
|
|
|
Ja powiem tylko tyle.
MORDO MORDO KOCHANA MORDO MORDO CHOĆ W OKÓŁ POLICJI KORDON ZIOOOOM DAJMY IM HORROR NIECH SIĘ PIERDOLĄ NIECH FLARY PŁONĄ.
Dziżekuje Bez hejtingu ale taka kompromitacja na HH Kempie... |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-03, 12:59
|
|
|
| Ksieciu napisał/a: | Ja powiem tylko tyle.
MORDO MORDO KOCHANA MORDO MORDO CHOĆ W OKÓŁ POLICJI KORDON ZIOOOOM DAJMY IM HORROR NIECH SIĘ PIERDOLĄ NIECH FLARY PŁONĄ.
Dziżekuje Bez hejtingu ale taka kompromitacja na HH Kempie... |
Ok,ale popatrz na płyty Piha..Klasa sama w sobie, Jedna głupia akcja nie powinna zmieniać poglądu na naprawdę dobrego rapera |
Big Up! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-03, 13:07
|
|
|
Ksieciu,
Znaczy że lubisz Piha, i incydent z Kempu traktujesz z przymrużeniem oka,tak? |
Big Up! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-03, 13:21
|
|
|
Tak, ale nie słucham go już Pih ma bardzo dobre teksty, ale denerwują mnie jego klipy - reklamy |
|
 |
eko
Najlepszy Admin

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-03, 15:40
|
|
|
Ja szczerze mowiac w dupie mam to co zrobil na kempie. Byl najebany, to jest taka impreza ze moglo sie zdarzyc Z reszta ja go szanuje za muzyke i uwazam ze na polskiej scenie to jest gracz pierwszoligowy. |
_________________ "Wstaje skacowany wiem, że susze metke
zamien dwie pierwsze litery, skumaj pije jak przedtem "
http://www.youtube.com/user/WJednymPodobni
https://www.facebook.com/WJP.Eko.BJ |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-03, 15:51
|
|
|
| eko napisał/a: | Ja szczerze mowiac w dupie mam to co zrobil na kempie. Byl najebany, to jest taka impreza ze moglo sie zdarzyc Z reszta ja go szanuje za muzyke i uwazam ze na polskiej scenie to jest gracz pierwszoligowy. |
Propsy |
Big Up! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-03, 16:31
|
|
|
| eko napisał/a: | Ja szczerze mowiac w dupie mam to co zrobil na kempie. Byl najebany, to jest taka impreza ze moglo sie zdarzyc Z reszta ja go szanuje za muzyke i uwazam ze na polskiej scenie to jest gracz pierwszoligowy. |
Kłamiesz Eko, kłamiesz.. Pierwsza liga to może była jak wydawał pierwszą płytę. |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-03, 18:45
|
|
|
| Joker napisał/a: | | eko napisał/a: | Ja szczerze mowiac w dupie mam to co zrobil na kempie. Byl najebany, to jest taka impreza ze moglo sie zdarzyc Z reszta ja go szanuje za muzyke i uwazam ze na polskiej scenie to jest gracz pierwszoligowy. |
Kłamiesz Eko, kłamiesz.. Pierwsza liga to może była jak wydawał pierwszą płytę. |
I już w tej 1 lidze nie gra? |
Big Up! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-03, 18:50
|
|
|
anca963, po ostatniej plycie? nie. proste, nie ma kto sie spinac nie wyszlo mu i coraz czesciej sie "zapada" na koncertach, to moje zdanie o nim, odwalil niezla robote, ale teraz to mi wypadl z listy. |
_________________ S-GUN
To tylko podejscie właciwe, bo tylko z wami nam to łatwo wychodzi. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-03, 18:57
|
|
|
ShoGUN,
Ok,ostatnia płyta dosyć chujowiutka.. ale ja chyba patrzę na niego dalej przed pryzmat i ogromny sentyment do starego dobrego Piha |
Big Up! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-03, 19:01
|
|
|
no ja tez. nie oto mi chodzilo, mowie ze teraz wypadl, jakos nikt nie da do elity Liroya czy np. WSZ i CNE ktorzy jeszcze kilka lat temu byli elita. a teraz o nich cicho jest. teraz to patrze bardziej rejonowo na polske bo sie cholernie podzielila, wiele mlodych ekip z "talentem" i tak dalej... |
_________________ S-GUN
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-03, 19:03
|
|
|
racja,racja |
Big Up! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-03, 19:08
|
|
|
Dobra a teraz pod temat:
Cholernie szanuje Piha za caloksztalt, kiedys sie nim jaralem,calkiem udane mial wiekszosc plyt i sie wyruznial na scenie hiphopowej. Ma chyba najwiecej featuringow i chyba na tym sie najlepiej zna(bez urazy). Ludzie mowia ze jest chujowi inni juz nawijaja jego zwrotki na ulicy.
Wedlug mnie to sie skonczyl adam, mam nadzieje ze wroci stary pih. |
_________________ S-GUN
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-03, 19:10
|
|
|
| Cytat: | | mam nadzieje ze wroci stary pih. |
Amen. |
Big Up! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-04, 10:47
|
|
|
| anca963 napisał/a: | | Ok,ostatnia płyta dosyć chujowiutka.. |
Nie no ja się nie zgadzam zupełnie, jarałem się Dowodem Rzeczowym jak pojebany, na koncercie nawinąłem wszystkie kawałki, ogólnie Kwiaty Zła chyba najlepsza płyta w jego dorobku. Uważam że na pewno jest w 1 lidze i czołówce w ogóle Polskich raperów, chociaż w ogóle go ostatnio nie słucham i po byciu wielkim fanem zaczął mnie trochę wkurwiać
Mówiłeś że nikt nie wymieni CNE czy WSZy w pierwszej lidze. Myślisz że dlaczego ? Oni nigdy nie byli w pierwszej lidze ;-) WSZ to zajebisty człowiek, bardzo go lubię, ale raperem to jest marnym raczej, chociaż bardzo lubię tego wariata. Trochę mi Miśka Koterskiego przypomina. CNE ? Nie wiem o nim zbyt wiele, ale te kawałki co słuchałem no to słabiaki ;-)
A Liroy ? Liroy to legenda. Nie powiem o nim złego słowa, chociaż teraz nie słucham, kiedyś miałem zajawkę. Dla mnie będzie zawsze, niemal ciut wyżej niż inni raperzy. Ojciec Chrzestny Polskiego Rapu i taka jest prawda. To był naprawdę dobry czarnuch, nagrać z Ice T, ojcem chrzestnym rapu na świecie, to jest nie lada wyczyn, chyba najbardziej " sławne " Polskie collabo. Propsuje Liroya za to co robił, i wiedział w odpowiednim momencie kiedy zejść ze sceny. Lubię go bardzo.
Tak czy siak, uważam że Pih ma ciekawy styl, nawija pod dość tłuste POLSKIE bity. Pihu jest fenomenalnym lirykiem, dlatego też go bardzo szanuje. Pozdro |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-08, 00:37
|
|
|
O czym wy gadacie ?
Pihu to żywa legenda polskiego rapu! Koleś jest po studiach i składa tak inteligentne wersy, jak mało kto. Lubię te jego nawiązania do sentencji. Album Dowód rzeczowy nr.2 zrobił potężny rozpierdol, same klasyki. Głos wam nie pasuje ? Przecież Peiha ma tak gruby charakterystyczny wokal, że ciarki po plecach przechodzą. Jak dla mnie ikona polskiego rapu, duży szacun za wszystko i cały czas na propsie. Ja nie pojmuję tego, jak można nie słuchać tego kocura. Czołowy gracz na polskiej scenie. 5. |
|
|
 |
| adam, piechocki, pih |
 |
|
|