Przesunięty przez: Driada 2011-12-05, 16:07 |
|
| Autor |
Wiadomość |

Stan zjarania:

Poziom: Poznaje
|
Dodany: 2011-05-02, 23:08
|
|
|
Co sądzicie o tym zespole? Według mnie zasłużył na brawa za prace którą wykonali. ! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Obeznany
|
Dodany: 2011-05-03, 13:53
|
|
|
Nie ma co gadać. Są najlepsi, nikt nie może im dorównać, gdyby Magik nie popełnił samobójstwa na pewno by cały czas nagrywali zajebiste piosenki ;< |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-03, 14:07
|
|
|
Proponuję dodać jakąś biografię i przenieść do odpowiedniego działu |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Holender ;)
|
Dodany: 2011-05-03, 14:09
|
|
|
Nie widzę powodów, żeby przenosić do odpowiedniego działu, gdyż takowego nie ma Są jedynie biografie poszczególnych raperów, a wszyscy członkowie PFK już dawno tam są. |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-03, 14:12
|
|
|
| BorSon napisał/a: | Nie widzę powodów, żeby przenosić do odpowiedniego działu, gdyż takowego nie ma Są jedynie biografie poszczególnych raperów, a wszyscy członkowie PFK już dawno tam są. |
Chyba, że w ten sposób, zwracam honor |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-04, 11:27
|
|
|
Sa the best!
Szkoda ze nie ma juz z nami Magika |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-04, 22:48
|
|
|
PFK to coś niesamowitego, tak samo K44. Kaliber stworzył coś zwanego psychorapem, co przewróciło scene do chuj w góre i jeszccze wyżej, a w Paktofonice działy się niebywale przełomowe rzeczy. Ahhh gdyby żył jeszcze Magik Pewnie teraz na koszulkach nosiło by się coś innego, a nie JP... Wydaje mi się, że takim współczesnym Magikiem jest Ostry, bo to On nawołuje do młodzieży i szonów, jak i do tych starych by sie nie kurwili. |
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Degustator
|
Dodany: 2011-05-06, 14:17
|
|
|
| Exu napisał/a: | | . Wydaje mi się, że takim współczesnym Magikiem jest Ostry, bo to On nawołuje do młodzieży i szonów, jak i do tych starych by sie nie kurwili. |
dokładnie a poza tym nie kozaczy i nie startuje na mentora jak niektórzy, ukazuje prawdę i nie ściemnia! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Fanatyk
|
Dodany: 2011-05-13, 16:25
|
|
|
Ech, nie wiem czym się tu podniecać szczerze i pisać że są najlepsi... Obecni raperzy dawno wyprzedzili PFK i Magika za tamtych czasów z dzisiejszym flow. Ja wiem że wielu ludziom to się naprawdę podoba, ale u mnie w klasie często mówią jakie to nie zajebiste żeby poczuć się mądrzejszym przez słuchanie PFK czy Kalibra. Nie, nie lubię PFK ale szanuję, z drugiej strony popadać w skrajność że są najlepsi i nikt ich nie przebije wydaje mi się śmieszne, bo na dzisiejsze czasy jest duuuużo lepszych raperów Zresztą w tamtych czasach i tak dla mnie jak poznawałem tą kulturę był dużo lepszy Liroy czy Karramba. Szacunek dla nich ale nic więcej ode mnie ;-) |
|
 |
eko
Najlepszy Admin

Stan zjarania:

Poziom: Detonator
|
Dodany: 2011-05-13, 16:29
|
|
|
| Ksieciu napisał/a: | Ech, nie wiem czym się tu podniecać szczerze i pisać że są najlepsi... Obecni raperzy dawno wyprzedzili PFK i Magika za tamtych czasów z dzisiejszym flow. Ja wiem że wielu ludziom to się naprawdę podoba, ale u mnie w klasie często mówią jakie to nie zajebiste żeby poczuć się mądrzejszym przez słuchanie PFK czy Kalibra. Nie, nie lubię PFK ale szanuję, z drugiej strony popadać w skrajność że są najlepsi i nikt ich nie przebije wydaje mi się śmieszne, bo na dzisiejsze czasy jest duuuużo lepszych raperów Zresztą w tamtych czasach i tak dla mnie jak poznawałem tą kulturę był dużo lepszy Liroy czy Karramba. Szacunek dla nich ale nic więcej ode mnie ;-) |
Otoz to Ksieciu w polowie sie z toba zgodze. Z tym ze dzisiejsi raperzy juz wyprzedzili PFK ale z drugiej strony niewiadomo co by bylo jakby PFK dalej istnialo i nawijali. Moim zdaniem Kinematografia to jedna z najwazniejszych plyt polskiego HH. Mozna ich lubic bardziej mniej lub wogole ale napewno szanowac trzeba. Kinematografia pokazala duzej grupie osob jaki naprawde moze byc rap. Nie uwarzam ich za Bogow rapu czy jakis mentorow bo w tamtych czasach juz bylo pare ciekawych skaldow, jednak PFK na zawsze w moim sercu pozostanie. Setki wspomnien zwiazanych z tymi kawalkami. Wielka piona dla chlopakow za wklad w rap. Teraz Fokus i Rahim robia swoje. Fokusa rapem sie ajram, Rahima juz mniej. Co do PFK to lubie sobie wrocic do ich kawalkow. Ale sie rozpisalem
Piona |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 16:40
|
|
|
PFK ma ten klimat. Oczywiście, że raperzy są lepsi i tak powinno być bo Rap w Polsce musi się rozwijać, ale oni jak na tamte czasy byli fenomenalni. Do dziś katuje kawałki, wychowałem się na ich muzie. Na koncie dwie bardzo dobre płyty. Słuchając można poczuć, że to nie dzisiejszy rap, ale wg mnie są i powinni być jak The Beatles, ponadczasowi. |
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Zapaleniec
|
Dodany: 2011-05-13, 22:13
|
|
|
Nie rozumiem uważania ich za bogów, niektóre tracki są dobre tylko. |
_________________ Calling abortion murder in a medical building
But don't give a fuck about bombing Iraqi children |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Gibon |
 |
Gibon
Najbardziej ogarnięty user

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 22:20
|
|
|
| Cuzzin napisał/a: | | Nie rozumiem uważania ich za bogów, niektóre tracki są dobre tylko. |
Podbijam ale jest pare ich trackow w stylu ja to ja czy ulotne chwile ,ktorymi sie jaram |
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Nałogowiec
|
Dodany: 2011-05-13, 23:05
|
|
|
Osobiście mam wielki szacunek za to co wnieśli do Polskiego Rapu, chodzi mi o klimat Psycho. Tak czy siak jakby to napisać tak, żeby nie urazić nikogo - ale nie uważam, żeby Magik był najlepszy bo osobiście wolałem nawijkę Rahima - był moim zdaniem "o wiele" lepszy. Poza tym co mogę powiedzieć, napisać o kimś kto się sam "odjebał" ?! ... To zostawię bez komentarza. Tak czy siak Rah i Fokus robią do tej pory kawał dobrego dźwięku a dodać do tego Kompany w postaci Dj Bambus, Haem, Kiper, Mea, Sot, Śliwka Tuitam, Siv-Kakaroto i Kams wychodzi całkiem ciekawa mieszanka styli.. |
| Ostatnio zmieniony przez Pokrak 2011-05-16, 01:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gibon

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-14, 11:47
|
|
|
Bo Jurrasic to taki przyjemny rap na droge do pracy,szkoly czy robienie czegos przy kompie. A co do PFK to maja jak niewiele skladow czy raperow spora ilosc psychofanow co oddali by wszystko by z Magika zrobic Boga rapu i to takie moherowe podejscie - trzeba miec szersze spektrum |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-14, 19:32
|
|
|
Tak ludzie mówią, bo Magik jak na tamten czas robił furrorę i był świetny. Myślę, że gdyby żył również poradził by sobie. Jednak umarł i dlatego ludzie tak go ubóstwiają, ponieważ rozważają co by było gdyby Magik żył i jak wygłądałby polski rap. To wg mnie marne podejście i bezsensowne gdybanie. Jednak był dobry wg mnie jak cała ekipa.
Ten temat chyba trzeba przenieść bo PFK to także rap, a jest w dziale Inne Rodzaje Muzyki |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-14, 22:13
|
|
|
No i nie można zaprzeczyć, że Paktofonika to kultowy skład, do którego płyt chce się wracać i wracać, mimo, że wszystkie teksty zna się na pamięć. Mało jest płyt tego typu.. |
_________________ Jestem Rafik, witam Cię Inteligent.. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-07-15, 14:13
|
|
|
ale czemu to się znalazło w tym dziale? |
|
|
|
 |

Posty: 31 Skąd: mama mi nie pozwala rozmawiac z nieznajomymi. Otrzymał 3 piw(a)
Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-07-15, 14:20
|
|
|
| Rafik napisał/a: | | No i nie można zaprzeczyć, że Paktofonika to kultowy skład, do którego płyt chce się wracać i wracać, mimo, że wszystkie teksty zna się na pamięć. Mało jest płyt tego typu.. |
podbijam hehe szczera prawda |
_________________ NAJGŁUPSZY OPIS NA FORUM! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-07-20, 16:08
|
|
|
hmm.. lubię Paktofonikę, ale zgadzam się z tym, że w polski rap się rozwija, i jest coraz więcej naprawdę dobrych raperów i nie ma sensu uważanie ich za bogów polskiego rapu. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-07-22, 14:24
|
|
|
Paktofonika? Coś co do tej pory gra w moich uszach. Nie tak często i nie tak wyraźnie jak Psycho Rap Kalibra 44 i płyta "księga prolog" aczkolwiek dalej w pamięci i zostanie pewnie po ostatni dzień na tej ziemi. Po prostu to był RAP, to co teraz wychodzi to tylko bluzgi i bezsensowna jazda po politykach czy policji i jaraniu czy wódce. Kazdy tekst Raha, Fokusa i MAG'a zawsze miał jakieś ukryte przesłanie. Przypomnijmy sobie MAG'a solo w kawałku o popsutym telewizorze, jak cudownie pojechał kobiecie bez wyzywania od "kuu**, szma**" itd.. jak ktoś kiedyś powiedział o PFK "muzyka z przekazem" 100% racji! kwintesencja muzyki, tego ani niczego podobnego juz nigdy nie bedzie. Dzieki za uwage. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-07-24, 16:59
|
|
|
Magik to legenda, Chłopaki z paktofoniki wiedzieli jak pokazać klasę w utworach. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-07-27, 14:50
|
|
|
| Miki napisał/a: | | Magik to legenda, Chłopaki z paktofoniki wiedzieli jak pokazać klasę w utworach. |
jak najbardziej się zgadzam |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-07-28, 12:33
|
|
|
Ja od początku gdy ich usłyszałam mam ogromny respekt, i tak jest do tej pory |
_________________ "Tylko cicho, żeby nikt się nie dowiedział,
Gdyby rap był zbrodnią dożywocie bym siedział" |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-07-29, 01:21
|
|
|
"Jak to? Co to za muzyka? Jak to? Jaka to klika? Jak to? Czyja liryka? Jak to? To gówno nie ma odpowiednika. Jak to? Kto to? Oto Paktofonika!"
Że tak powiem... |
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Gibon |
 |
Gibon

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-07-29, 01:30
|
|
|
i podbijam Kamila - syf i ubostwo liryczne ... |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-07-29, 10:58
|
|
|
Przestańcie pierdolić farmazony. Zobaczcie jakie teraz kawałki Rahim wypuszcza. Czy to jest ubogie lirycznie? Ja myślę, że nie, bo bije lirycznie połowę polskiej sceny rapowej.
A co do PFK to może Priorytety, Chwile Ulotne czy Rób Co Chcesz jest słabe lirycznie? Jak dla mnie żenada to co piszecie...nie lubicie ich dlatego, że Magik wyskoczył z okna? Na pewno w dzisiejszych realach napierdalałby dużo lepiej niż większość tych przereklamowanych MC. A popatrzcie na flow Fokusa i mi będą wpierać, że PFK było słabe. No ja pierdole... |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-07-29, 11:01
|
|
|
BorSon, bez spiny hmmm... Gibon chyba źle zrozumiał post Kamila, raczej nie miał na myśli tego, że PFK miało ubogie teksty... |
_________________ I co Ty mi tu, jak Ty nie Ty mi tu. Nawet się nie wpierdalaj jak nie używasz dynamitu!
 |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-07-29, 11:04
|
|
|
| Driada napisał/a: | | BorSon, bez spiny |
No bo jak mnie wkurwia takie gadanie, skoro obecnie wkoło mamy tyle syfu... |
|
 |

Stan zjarania:

|
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Odlot
|
Dodany: 2011-07-29, 11:18
|
|
|
A moim zdaniem po rozpadzie składu i po zdecydowaniu, że każdy będzie prowadzić solową karierę wszystko obróciło się do góry nogami. Ani fokusa, ani rahima nie potrafię słuchać. Krótko mówiąc nie podchodzi mi ich obecny styl, ale to przecież kwestia gustu i wcale nie zamierzam komuś wpierać, że robią rap na mizernym poziomie, skoro jednym się to podoba i mają do tego wszelkie prawo, natomiast innych to odrzuca. |
_________________ Soundcloud | Bristol Fan Page Facebook | Last FM |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-07-29, 11:35
|
|
|