Dzisiaj jest

Przesunięty przez: Driada
2011-12-05, 16:07
Autor Wiadomość
BorSon 
Administrator

Piwa: 71/82

Stan zjarania:

Poziom: Holender ;)

Dodany: 2011-07-29, 22:46 

Gibon napisał/a:
Sage,Wini,Sobota itd to nie rap a marne prowokacje

Przynajmniej tu się zgadzamy.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Gibon
Joker 
Moderator

Piwa: 54/30

Stan zjarania:

Poziom: Detonator

Dodany: 2011-07-29, 22:58 

Dokładnie, zawsze można znaleźć punkt zaczepienia :D Dla mnie również Paluch i Gandzior to wypisz wymaluj noskille

BorSon 
Administrator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-07-29, 23:00 

Joker, co do Gandziora to się zgodzę. Z Paluchem jest różnie, czasem ma dosyć fajne tracki jak np. Ile Jesteś Wart z Onarem :)

PFKcompany 
Użytkownik

Piwa: 2/1

Stan zjarania:

Poziom: Degustator

Dodany: 2011-09-08, 14:42 

Ja to tam powiem tylko jedno, wiecie co mnie najbardziej smieszy tak ze kurwa leze i kwicze rozjebany na łopatkach? Jeden typ z drugim typem, teraz najwieksi urabura, dyskutanci i krytycy, a w roku 98 zaczynali srać dopiero na nocniku jak mama nadtrzymała, a słuchali smurfnych hitów i o 19.00 ogladali bajki w TVP 1 po czym zasypiali gdy Paktofonika pachniała juz stylowym rapem, grała, żyła.. rok 2000-2001 nieoficjalny koniec PFK znowu powiem jeden typ z drugim typem ile wtedy mieli lat 7?8? Słuchaliście juz Rapu chodzac do 1-2 klasy podstawówki ? watpie.. Wiec ryj i nie oceniajcie Paktofoniki z roku 98 i nie porównujcie do roku chuj wie improwizuje 2006-2007 kiedy zaczynaliście sluchać juz "pieknego" rapu na pieknych komputerowych bitach, a nie bitach z amigi.. 17-18 latki dajcie sobie spokój z ocenianiem czegoś co istniało kiedy Wy byliście w ZERÓWCE i kminiliście poł dnia jak skleić zdanie "mama przyniosła bułki na sniadanie" a hasło Paktofonika było Wam tak samo obce jak ruchanie panienki. Jak mi 20 paro latek powie "nie lubie PFK" to ja powiem "spoko nie podeszło i chuj" ale jak słysze takie cos od głupich gówniarzy to mdleje siedzaco, a patrząc na wiek tych którzy wypowiedzili sie negatywnie to gówniarze zwykłe.

A odnośnie Paktofoniki hmm powiem tylko tak, umierając poprosze azeby "Priorytety" były puszczone na moim pogrzebie.

Drozdu
[Usunięty]

Stan zjarania:

Poziom: Poznaje

Dodany: 2011-09-08, 21:59 

Ale spina, uważaj staruszku, bo zawału dostaniesz.

I ja i Ci tzw. gówniarze będziemy dalej oceniać PFK bo czasy nie mają nic do poziomu muzyki, więc mam w dupie czy z amigi czy komputerowe bity. W miarę dobry zespół i tyle, wolę nowości z Polski bo po prostu z PFK jarają mnie 2 kawałki.

I odwal się od młodszych bo sam dowodzisz swoją niższość wyśmiewając się z małolatów elo.

Ksieciu 
VIP

Piwa: 17/34

Stan zjarania:

Poziom: Fanatyk

Dodany: 2011-09-08, 22:10 

Dużo dobrego powiedział Drozdu więc za to propsy. ;-) Nie ma co się spinać i bluzgać po innych, każdy ma inny gust. Po za tym myślisz że ktoś kto jest młodszy nie sięgał po to i nie sprawdził tego ? Ja zazwyczaj najpierw sprawdzam coś a potem komentuje bo inaczej nie ma sensu. W ogóle śmieszy mnie ocena takich ludzi jak Ty, bo jeżeli ktoś od niedawna zaczął słuchać rapu, złapał na to zajawkę, to mógł to poznać na przestrzeni krókiego czasu sto razy lepiej niż Ty... Chłopie, otwórz się na świat, przejrzyj na oczy, i rozluźnij dupe bo Ci pęknie jak będziesz się tak spinać w każdym poście ;) )

Gibon 
Najbardziej ogarnięty user

Piwa: 133/108

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-09, 08:25 

I nie kazdy hejter PFK jest mlody ja mam juz studia za soba a pfk/k44 mialem na kasetach i wkurwialy mnie te nuty kiedys i wkurwiaja mnie dzis a minelo 15 lat.... od pierwszych co slyszalem i 0 jaranka
Ostatnio zmieniony przez Gibon 2011-09-09, 09:23, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Driada 
Najlepszy Moderator

Piwa: 61/138

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-09, 08:35 

PFKcompany napisał/a:
Ja to tam powiem tylko jedno, wiecie co mnie najbardziej smieszy tak ze kurwa leze i kwicze rozjebany na łopatkach? Jeden typ z drugim typem, teraz najwieksi urabura, dyskutanci i krytycy, a w roku 98 zaczynali srać dopiero na nocniku jak mama nadtrzymała, a słuchali smurfnych hitów i o 19.00 ogladali bajki w TVP 1 po czym zasypiali gdy Paktofonika pachniała juz stylowym rapem, grała, żyła.. rok 2000-2001 nieoficjalny koniec PFK znowu powiem jeden typ z drugim typem ile wtedy mieli lat 7?8? Słuchaliście juz Rapu chodzac do 1-2 klasy podstawówki ? watpie.. Wiec ryj i nie oceniajcie Paktofoniki z roku 98 i nie porównujcie do roku chuj wie improwizuje 2006-2007 kiedy zaczynaliście sluchać juz "pieknego" rapu na pieknych komputerowych bitach, a nie bitach z amigi.. 17-18 latki dajcie sobie spokój z ocenianiem czegoś co istniało kiedy Wy byliście w ZERÓWCE i kminiliście poł dnia jak skleić zdanie "mama przyniosła bułki na sniadanie" a hasło Paktofonika było Wam tak samo obce jak ruchanie panienki. Jak mi 20 paro latek powie "nie lubie PFK" to ja powiem "spoko nie podeszło i chuj" ale jak słysze takie cos od głupich gówniarzy to mdleje siedzaco, a patrząc na wiek tych którzy wypowiedzili sie negatywnie to gówniarze zwykłe.
\

Czyli skoro nie urodziłam się w okolicach roku 1925, to nie mogę oceniać piosenek Franka Sinatry? (ur. 1915r). Wiek tak naprawdę nie ma tu nic do rzeczy, jest wiele artykułów o początkach PFK, media są już tak powszechne, że każdy ma do tego dostęp, czy to 15-latek, czy 40-latek. Jak ktoś nie lubi ich twórczości, to nie ma co na siłę przekonywać, każdy ma swój gust. Tak samo jak mnie się nie przekona do Jazzu, bo nie!
Skończcie w końcu tez bezsensowny spór, bo Magik pewnie się w grobie przez was przewraca!
Zacznijcie w końcu szanować swoje zadania i przede wszystkim siebie!!! Bo wasze zachowania są gorsze niż dzieci w przedszkolu, tyle mam wam do powiedzenia!

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
Kamil, JbK
Second 
Użytkownik

Piwa: 5/1

Stan zjarania:

Poziom: Nałogowiec

Dodany: 2011-09-18, 10:21 

powiedzialem kiedys:
nie spotkasz juz Magika, juz nie zagra Paktofonika.

ludzie byli juz ich nie ma! byli bardzo wazni w polski HH. zrobili duzo i trzeba przyznac ze gdyby magik nie skoczyl to by nagrali jeszcze ze 3 plyty i nic by nie bylo.

Napisali oni wiele bardzo waznych zwrotek i zawsze ich piosenki sa na TOP'ie. nie ma sensu sie klocic o to, znam ich teksty na pamiec i idealnie nasladuje ich flow i robilem czesto wlasne wersje.

mam ich kasete.kumaty?

Dal bym wszystko by powstal taki sam squad. ale nie powstanie przez nasza mentalnosc. nie przyjmiemy nowych ktorzy gadaja jak PFK. Bo to bedzie marna podrobka .

pokazcie mi chociaz jedna osobe ktora nie byla skrytykowana, a nawija jak Magik czy Fokus(a PFK)?

Taka nasza mentalnosc jest. nie bedzie drugiego takiego SQUADU. zostało nam tylko o nich pamietac i promowac.

powiec mi ktos czy jest lepsza piosenka niz Jestem Bogiem? albo 2Kilo?

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
BorSon
Drozdu
[Usunięty]

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-18, 12:13 

Second napisał/a:
pokazcie mi chociaz jedna osobe ktora nie byla skrytykowana, a nawija jak Magik czy Fokus(a PFK)?

po co nawijać jak Magik albo Fokus?

MuzykąLudziDręcze 
Użytkownik

Stan zjarania:

Poziom: Obeznany

Dodany: 2011-09-18, 12:23 

PFK - klasycznie bardzo/i te teksty Medźik Smok, Rah, smutny ten człowiek który nie docenia ich...

Drozdu
[Usunięty]

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-18, 12:25 

Moim zdaniem jest trochę raperów przewyższających ich poziomem.

Second napisał/a:

Ale Fokus był krytykowany na przykład.

MuzykąLudziDręcze 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-18, 12:28 

Ale nie za Paktofonike...

Joker 
Moderator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-18, 12:28 

Cytat:

No coś Ty.. :]
Obecnie w USA znajdzie się paru mc, którzy skillem, czy flow przewyższają 2paca, Snoop Dogga czy Dre, no ale co z tego :) To nie znaczy że można ich nazwać plackami, ponieważ dużo wnieśli na scenę ;D

Drozdu
[Usunięty]

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-18, 12:45 

Joker napisał/a:
Obecnie w USA znajdzie się paru mc, którzy skillem, czy flow przewyższają 2paca, Snoop Dogga czy Dre,

Akurat skille to oni mają średnie/dobre. Wielu ich przewyższa.

Second 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-18, 12:48 

Drozdu, ...

jak tu mu to wyjasnic, Mylisz sie oni 2paca czy dre wysławiaja, robiom kulty na podstawie ich osiagniec. A 2pac jest chyba mimo co najlepszy czarnuchem mimo ze flow mial slabsze ale to on ksztaltowal rap.

Drozdu
[Usunięty]

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-18, 12:52 

Myślę, że był jednym z bardziej znaczących raperów ever.

Second 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-18, 12:55 

Drozdu napisał/a:

Bingo o to chodzi , ci historyczni (zwykle powini zginac tak jak magik) robia sie slawni w chuj.
Ja np po smierci 2pac zaczolem kupowac, wogole sluchac jego myzyki. a takie tam wazne wersy zapadaly.

Gibon 

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-19, 10:28 

MuzykąLudziDręcze napisał/a:
smutny ten człowiek który nie docenia ich...

Wcale nie jestem smutny z tego powodu - kazdy ma inne zajawki i gusta

Second napisał/a:

Ja bym powiedzial najbardziej meczacym bo jego flow wywolywalo u mnie reflux

Ksieciu 
VIP

Piwa: 17/34

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-19, 13:38 

Uwielbiam jak Gibon to wyraża . Każdy słucha czego chce ale psychofani PFK często próbują narzuć ten zespół innym jako coś najlepszego - gdzie obiektywnie wcale nie jest, a druga sprawa to powiedzenie " Nie słucham PFK " = " Nie rozumiesz ich przekazu " Co jest gówno prawda również :)

anca963 
Kobieta na forum

Postawił 1 piw(a)

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-19, 14:57 

Joker napisał/a:
Cytat:

No coś Ty.. :]
Obecnie w USA znajdzie się paru mc, którzy skillem, czy flow przewyższają 2paca, Snoop Dogga czy Dre, no ale co z tego :) To nie znaczy że można ich nazwać plackami, ponieważ dużo wnieśli na scenę ;D

Dokładnie,jest obecnie na scenie wielu dobrych/lepszych raperów niż Fokus, Rahim czy Magik,ale nie ma co po nich cisnąć, bo co jak co ale trochę wnieśli na scenę polskiego HH :) :)

Gibon 

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-19, 15:01 

JA nie NIGDY nie powiedzialem ,ze NIC nie wniesli bo szanuje ich za dorobek niepotrafie tylko ich fenomenu zrozumiec .... moze tez nagram plytke pierdolne z okna i pojde na oltarze :)

anca963 
Kobieta na forum

Postawił 1 piw(a)

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-19, 16:22 

Gibon napisał/a:
JA nie NIGDY nie powiedzialem ,ze NIC nie wniesli bo szanuje ich za dorobek niepotrafie tylko ich fenomenu zrozumiec .... moze tez nagram plytke pierdolne z okna i pojde na oltarze :)

Z całym szacunkiem, rozumiem że Twoim zdaniem 'fenomen' Paktofoniki jak oparty nie na dobrym rapie, tylko na samobójstwie Magika?

Gibon 

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-19, 16:42 

cos w tym jest :)

Second 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-19, 16:46 

Ja powiem tak napewno cos w tym jest, przynajmniej dla wiekszosci,

eko 
Najlepszy Admin

Piwa: 61/33

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-19, 17:03 

Jak dla mnie PFK mialo dobre kawalki i Kinematografia byla dobra, ale jakos nigdy nie bylem pseudo-fanem Magika bo uwazam ze PFK to wlasnia calosc byla a nie tylko Magik. Generalnie napewno juz teraz to by sie nie przyjelo bo ejst wypalone juz, ale w tamtych czasach co jeszcze na Kasecie sluchalem Kinematografii to bylo cos i sie tym jaralem. Teraz zadko wracam do kawalkow PFK. Trzeba tez zauwazyc ze z czasem idzie rozwoj, Fokus poszedl w swoja strone, Rahim w swoja. Pewnie Magik jakby zyl tez by sie jakos rozwinal, ale fakt faktem duzo lepszych MC jest od Magika i juz za jego czasow tez byli lepsi niz on, dlatego smieszy mnie robienie z niego jakiegos Boga Rapu czy polskiego 2 Pac'a. "Bowiem tak latwo oglosic sie Bogiem, Jednym slowem, potem opasc wzdluz bloku okien" - chyba tyle co sadze w tym temacie

http://www.youtube.com/user/WJednymPodobni
https://www.facebook.com/WJP.Eko.BJ

anca963 
Kobieta na forum

Postawił 1 piw(a)

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-19, 18:19 

Cytat:
bo uwazam ze PFK to wlasnia calosc byla a nie tylko Magik.

Mam dokładnie tak samo . :)

Maka 
VIP

Piwa: 46/27

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-19, 18:27 

Mam mieszane uczucia gdy słyszę jak ktoś gada o PFK,mają oczywiście bardzo fajne niektóre kawałki (np.Jestem Bogiem) no ale też mają słabiutkie kawałki a to że połowa fanów widzi tam tylko Magika to wiadomo od dawna,człowiek nie żyje szkoda go ale jakiś zajebisty MC to on wg mnie nigdy nie był

Drozdu
[Usunięty]

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-19, 19:31 

anca963 napisał/a:
Z całym szacunkiem, rozumiem że Twoim zdaniem 'fenomen' Paktofoniki jak oparty nie na dobrym rapie, tylko na samobójstwie Magika?

głównie

Joker 
Moderator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-20, 14:03 

Moje zdanie:
Czy lubisz Peję, czy nie, trzeba przyznać i oddać mu szacunek bo był jednym z tych co pchali rap w Polsce i kiedyś go rozwijali. To samo odnośnie PFK, nie musisz lubić tej muzyki, szanuj ją, bo na to zasługuje ;D

anca963 
Kobieta na forum

Postawił 1 piw(a)

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-20, 22:06 

Joker napisał/a:
Moje zdanie:
Czy lubisz Peję, czy nie, trzeba przyznać i oddać mu szacunek bo był jednym z tych co pchali rap w Polsce i kiedyś go rozwijali. To samo odnośnie PFK, nie musisz lubić tej muzyki, szanuj ją, bo na to zasługuje ;D

Propsy, popieram wypowiedź Jokera :)

primol 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-20, 22:09 

Do mnie pfk nigdy nie przemawiało podobało mi sie jedynie z kilka kawalkow w ogule to psycho rap mi nie podchodzi .. tak robi mentlik w glowie :D wole laid back w wyk. beat squadu

BorSon 
Administrator

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-21, 21:36 

primol, PFK nie robiło psychorapu...

anca963 
Kobieta na forum

Postawił 1 piw(a)

Stan zjarania:

Dodany: 2011-09-21, 22:13 

BorSon napisał/a:
primol, PFK nie robiło psychorapu...

hem,dokładnie... pomieszało Ci się z K44? : O

Spk 
Użytkownik

Otrzymał 1 piw(a)

Stan zjarania:

Dodany: 2012-01-05, 17:40 

Najbardziej przeceniana grupa. Umiejętności wielkich nie mieli, a są uważani za bogów.

paktofonika
Odpowiedz do tematu