Przesunięty przez: Driada 2011-12-05, 15:38 |
|
| Autor |
Wiadomość |

Stan zjarania:

Poziom: Poznaje
|
Dodany: 2011-08-27, 21:18
|
|
|
Jego historia rozpoczyna się w okolicach 94 roku, kiedy to powstawały pierwsze projekty jako Pan Jot. Kilka lat później już razem z Wrotacją wydał klasyczne demo, po którym otworzyły się horyzonty i zaczęło się granie koncertów we Wrocławiu.
Nowy rozdział to legalna płyta w roku 2000 jako Neon (Snayper, Bielebny i Jot) poprzedzona udziałem w paru składankach i masą koncertów na dolnym śląsku oraz w innych częściach kraju. Rok później powstał zespół DRUTZ (czyli Neon i Drugi Komplet), w którym wielokrotnie zmieniał się skład personalny.
Jednym z przełomowych momentów, a zaraz jedną z najprzykrzejszych sytuacji w życiu Jota była śmierć Cra, jednej z najbarwniejszych legendarnych postaci wrocławskiego hiphopu. W hołdzie jemu powstaje album WN Drutz Wypas na
biszkoptach, a w późniejszym czasie solowe płyty Jota Każdego dnia człowiek, Poczuj funk albo odejdź próbując: miłość zostaje w 71, Strony B.
Aktualnie pracuje nad płytą Bujasz się albo zwracamy pieniądze.
Poznałem ostatnio typa na Hip Hop open air, muszę posprawdzać trochę od niego. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Nałogowiec
|
Dodany: 2011-09-11, 14:15
|
|
|
Słyszałam kiedyś dużo dobrych opinii o Jocie, wiec obczaiłam płytkę jaką na czasie wydał. I powiem tak, ani flow ani teksty mnie nie ruszają, no jakoś nie mój kawałek rapu nagrywa. |
_________________ Kochanie jestem głodna nieba i spragniona ziemi
 |
|
|
|
 |
Gibon
Najbardziej ogarnięty user

Stan zjarania:

Poziom: Nałogowiec
|
Dodany: 2011-09-11, 17:01
|
|
|
ostatnia dobra rzecz to na kradzionych bitach w 2004 nagral szanuje go za to ,ze tyle lat w tym siedzi ale nowe tracki i ten ostatni album to zenada wg mnie |
|
 |
Liz
Kobieta na forum

Stan zjarania:

Poziom: Degustator
|
Dodany: 2012-01-24, 21:32
|
|
|
Jot grał z 3ODĄ KRU, co nie? Szczerze to nie znam żadnej jego solowej piosenki, ale w zespole - spoko ziomek |
_________________ "To moje życie, tak to moja droga
Z uśmiechem budzę się, każda chwila jest nowa
Kreuję rzeczywistość, tworzę te słowa
Miłość, zajawka, talent - to wszystko od Boga" |
|
|
|
 |
| jot |
 |
|
|