Zgodnie z obietnicą 1 września, punktualnie o godzinie dwudziestej drugiej jako pierwsi mamy przyjemność zaprezentować wam nowy album Solara i Białasa.
"Z Ostatniej Ławki" to siedemnaście numerów, które prezentują wszystko co najlepsze z ostatnich trzech lat. Płytę możecie sprawdzić u nas zupełnie za darmo, ale również kupić sobie egzemplarz trójskrzydełkowego digipacka. Pod spodem znajdziecie z kolei wszystkie najważniejsze informacje dotyczące albumu oraz krótkie info od autorów.
Projekt graficzny okładki: Lis Kula (alekmorawski.pl) (sprawdź w większej rozdzielczości)
Płyta wykonana jest w pełni profesjonalnie: 3 skrzydełkowy digipack w specjalnej lakierowanej kopercie/opasce. Płyty oczywiście są tłoczone, nie nagrywane.
Pobierz Z Ostatniej Ławki / Mirror
Tracklista:
01. Intro skit (feat. Pejot)
02. Intro (feat. Pejot, DJ ACE prod. Solar/Zbylu)
03. 999 (feat. DJ ACE, prod. Krycha)
04. Nie chcę być nikim (prod. MMX)
05. Stop klatka (feat. Pejot, DJ ACE, prod. Szpalowsky)
06. Popełniamy blędy (prod. MMX)
07. Nieporozumienie (feat. Danny, DJ Hałas, prod. Zbylu)
08. Złe przeczucie (feat. DJ ACE, prod. JH)
09. Chłopaki nie płaczą (feat. TomB, DJ Hałas, prod. Zbylu)
10. Bujają się wieżowce (prod. MMX)
11. Nienormalnie skit (feat. Wiciu)
12. Nienormalnie (feat. Bonson, prod. MMX)
13. Urwany film (feat. DJ ACE, prod MMX)
14. Nie dbam o to (feat. Te-Tris, DJ ACE, prod. Kazzam)
15. Studenciaku/uliczniku (prod. Zbylu)
16. Z ostatniej ławki (feat. DJ Kebs, prod. Kazzam)
17. Sesja (Outro) (prod. MMX)
Dla nas to najważniejsze dotychczasowe wydawnictwo, nad którym pracowaliśmy trzy lata. Na tę płytę powstało ok. 50 kawałków, część z nich pojawiła się na mixtape'ach "Odliczanie" oraz "Z Oślej Ławki", a kilka z nich nigdy nie opuści dysku twardego. Spośród wszystkich wybraliśmy najlepsze, dopieściliśmy i 1 września oddajemy je w wasze ręce.
Klimatycznie płyta jest dość zróżnicowana. Muzycznie to kolaż klasycznych bitów w najlepszym wydaniu (Kazzam, Zbylu, JH, Szpalowsky) i wygrzanych jazd syntezatorowych (MMX). Tekstowo - zapewne sporo kontrowersji, storytellingi, bangery, kawałki konceptualne i kilka lekkich, nośnych luzaków. Poza producentami o to żeby nie było nudno zadbał głównie DJ Ace, w kilku numerach beatbox dograł Pejot, a w outrze pojawia się nawet żywa perkusja.
Gościnne zwrotki dograli: Danny (zwrotka i refren), TomB (w stylu mniej braggowym niż zwykle), Bonson i Te-Tris.
Bardzo fajna plytka, slychac ze chlopaki sporo na nia pracowali, kazdy kawalek trzyma dobry poziom, generalnie jakos bardziej lirycznie i glosem podchodzi mi Bialas ale Solar tez nie odstaje za bardzo. Generalnie przyjemnie sie slucha tej plytki bardzo mi sie podoba, a storytellingi w wykonaniu tego duetu to cos pieknego Chlopaki maja zajawka, slychac ze bawia sie rapem i to sie moze podobac Polecam !
_________________ "Wstaje skacowany wiem, że susze metke
zamien dwie pierwsze litery, skumaj pije jak przedtem "
Dla mnie jedyny, ale duży i słyszalny plus tej płyty to bardzo dobre bity. Nie trawię tych raperów, w dodatku głos Białasa budzi we mnie odrazę. Jedyne dwie ciekawe szesnastki na tym krążki to ta Bonsona i TeTrisa Reszta słabiutko, wack mc's
Strasznie jaram się tym albumem, jak każdym wydanym przez ten duet. Jak dla mnie najlepszy duet podziemia, zresztą już zakrawają o mejnstrim. Białasa solo ostatnio też zrobiło na mnie ogromne wrażenie, do tego bity Kazzama. Na tej płycie mają kilka swoich bomb, do tego kawałek z Bonsonem - mistrzostwo. Bujam się z tym albumem w słuchawkach, jaram się niesamowiecie. Moim zdaniem Solar na większości tracków zjadł Błs, może z tego względu, że Mateusz miał przerwę. Moim zdaniem potrzeba takiego młodego narybku w polskim hip hopie, nowe flow, ciekawe teksty, super styl. To są naprawdę prze koty! Pierwsza liga może zaczynać się bać, bo te wilki nie mają litości. Bonson, Białas, Solar pną się!
PROPSUJE!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum