|
|
| Autor |
Wiadomość |

Stan zjarania:

Poziom: Odlot
|
Dodany: 2011-01-29, 22:21
|
|
|
Pozostawiam wam cały teren do popisu. Z pewnością temat wzbudzi niesamowite kontrowersje. Jednak przypuszczam, że każdy ma kogoś takiego za kim nie przepada. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Nałogowiec
|
Dodany: 2011-01-29, 23:44
|
|
|
Nie przepadam za Mezem i Verbą A tak serio to za ostrym... po prostu nie czuje jego kawałków. Noi jeszcze Firmy nie trawie i całego pokolenia JP :-x |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Obeznany
|
Dodany: 2011-01-30, 12:07
|
|
|
Ja też Mezo nie cierpię. :-? |
_________________ VIP
 |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Odlot
|
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Poznaje
|
Dodany: 2011-01-30, 16:23
|
|
|
Firma, Mezo, Liber, Verba, TEDE, i cała społeczność dzieci JP |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-01-30, 16:44
|
|
|
No Firma oczywiście, Peja, Chady też nie lubię. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-01-30, 17:10
|
|
|
Chada nie jest zły :-P Proceder to naprawdę dobra płyta :-P |
_________________ Czas nas zmienia, jebany czas nas zmienia
i kształtują nas nasze przeżycia, nie wiedza. |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): mentron21 |
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-01-30, 17:11
|
|
|
Mnie jego nawijka w chuj odrzuca no nie mogę słuchać po prostu. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-01-30, 19:30
|
|
|
| Absurd napisał/a: | | Jednak przypuszczam, że każdy ma kogoś takiego za kim nie przepada. |
No właśnie ja tak się zastanawiam to chyba nie mam :-P Tzn. jeśli chodzi o muzykę jaką tworzą, to wielu jest raperów/składów, których nie lubię słuchać, ale jeśli chodzi o nich jako ludzi, to raczej o nikim źle nie myślę.
Miałem kiedyś paru takich, których nie trawiłem (m.in VNM, Firma)m ale z czasem się do każdego przekonuje. Po prostu uważam, że jakaś niechęć do człowieka, któego nie znam jest bez sensu. Jedyne co mnie obchodzi to jego twórczość. Nie podoba mi się - nie słucham. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Holender ;)
|
Dodany: 2011-01-31, 18:28
|
|
|
Też mam raperów i składy, których nie trawie. Chyba na pierwszym miejscu jest Tede, potem Firma z całym kultem JP i także Peja. Nie lubię też słuchać Soboty i PTP. Do reszty raczej nic nie mam. |
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Degustator
|
Dodany: 2011-01-31, 23:34
|
|
|
Jeżeli chodzi o mnie to nie trawię zbytnio Firmy i PTP, nigdy nie przepadałem też zarówno za Peją jak i za Tede, chociaż oboje zrobili parę utworów trafiających także w moje gusta (myślę tu bardziej o "starszej szkole" ) |
_________________ http://www.myspace.com/microsrap
http://www.youtube.com/microsrap |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-02-01, 10:37
|
|
|
Firma, Peja, Chada, Pih, Słoń
Bez argumentacji, bo to tylko moje zdanie |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-02-04, 05:55
|
|
|
Przede wszystkim Firma czy też HG.
Nie lubię słuchać w kółko o tym na ile sposobów "pierdolą Policję" czy też ile sortu dziennie jarają ich przekaz w ogóle do mnie nie trafia. Ascetoholix - co tu dużo gadać "3xlak" jeszcze dawała rade bo coś sobą jako tako reprezentowała .. reszta to kaszana.
TonyJezzu - kolesia jak widzę to mnie odtrąca, nie rozumiem przypadłości zasłaniania się ciągle StoPro a tak na prawdę robi jedną wielką kupę - a nie rap. Pain-T kolesia nie znoszę, jeszcze nie słyszałem jego kawałków z prawdziwym głosem, koleś to "król syntezatora" .. nie dla mnie.
| Redo napisał/a: | Bez argumentacji, bo to tylko moje zdanie |
Czyli nie lubisz ich by nie lubić? Dziwne masz podejście no ale masz rację to Twoje zdanie - ale według mnie, żeby czegoś nie lubić lub lubić trzeba mieć jakieś zdanie które się poprze jakimiś tam swoimi argumentami "za" czy też "przeciw".
To mi właśnie pokazuję obraz - co poniektórych "degustatorów" rapu :roll: :lol: |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-02-04, 10:44
|
|
|
| Q napisał/a: |
| Redo napisał/a: | Bez argumentacji, bo to tylko moje zdanie |
Czyli nie lubisz ich by nie lubić? Dziwne masz podejście no ale masz rację to Twoje zdanie - ale według mnie, żeby czegoś nie lubić lub lubić trzeba mieć jakieś zdanie które się poprze jakimiś tam swoimi argumentami "za" czy też "przeciw".
To mi właśnie pokazuję obraz - co poniektórych "degustatorów" rapu :roll: :lol: |
Dobra, nie chciało mi się rozpisywac na temat tych raperów, ale widzę , że muszę poprzec postacie argumentami, bo mi nie podarujecie.No więc jedziemy.
Firma - Słaba nawijka o jointach czy o męstwie Popka mnie nie jara.Podobnie jak njuskul, który robi Roman czy to Tadek nie pamiętam.Wspólnie z Robertem M.
Peja - Sytuacja w Zielonej Górze, oraz przyjebka do Tede'go praktycznie o nic.Wielka spruta dwunastolatków, którzy po beefie zrobili sobie z rapu obozowisko.
Chada - Wymiotuje gdy słyszę rap Chady.Gościowi się nie liczy nic wiecej po za ulicą i więzieniem.Zero przekazu w tym co słyszę od tego gościa.
Pih - Tu was pewnie zairytowałem.Pih po beefie z Duże pe stoi ciągle w tym samym miejscu.Jego nawijka mnie odrzuca.Nawija jakby w drugim pokoju obok siedziała mama.Ten jego półszept mnie wkurwia doszczętnie.
Słoń - No skillsy są, co nie usprawiedliwia tekstów , które w ogóle do mnie nie trafiają.Czasem robią się tak pojebane , że aż fajne.Tylko ile mozna sobie ryc psychike?
Panie Q
Później zanim pan kogoś dotkniesz, to się pan trochę zastanów.Nazywac Degustatorem w cudzysłowiu to siebie pan kurwa możesz, a nie mnie |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-02-04, 18:02
|
|
|
| Redo napisał/a: | Panie Q
Później zanim pan kogoś dotkniesz, to się pan trochę zastanów.Nazywac Degustatorem w cudzysłowiu to siebie pan kurwa możesz, a nie mnie |
Już się tak nie oburzaj - to było nic innego jak chęć poznania zdania dlaczego nie lubisz Słonia cy też Piha - za którymi akurat ja przepadam a nie jakaś forma zaczepki - no bo jest sens zaczepki z 15 latkiem zwłaszcza na necie - nie sądzę.. No widzisz, to jest właśnie moc sarkazmu - w którym osobiście się lubuję..
Co do samego posta, skoro się nie chciało to po co się udzielasz?! :roll: Nabić sobie posta chciałeś czy jak? Szablonem typu "wymienienie ksyw" jak dla mnie było to na odpierdol dlatego poruszyłem tą kwestię.
Tyle.
Obsłucha - sorry za OffTopic. |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-02-15, 23:19
|
|
|
Peja, jakoś to jest raper któego nawet nie moge dłużej posłuchać, poprostu głos, flow, styl mnie odrzucają
O JP i odłamach hiphopolo się nie będę wypowiadał |
|
|
|
 |

Posty: 448 Skąd: Manchester/Ostrowiec Św. RSCH Otrzymał 12 piw(a)
Stan zjarania:

Poziom: Pro smoker
|
Dodany: 2011-03-06, 22:07
|
|
|
Mezo, Liber, o ile w ogóle można nazwać ich raperami haha
Poza tym to TEDE i O.S.T.R nie wtapiam się w ich klimaty bo według mnie są mdłe i bez przekazu żadnego ;/ |
_________________ Patrz Komu Ufasz... |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Detonator
|
Dodany: 2011-04-13, 18:52
|
|
|
Już pomijając całe badziewne JP i wykonawców typu Mezzo i Mieszko z Grupy Operacyjnej to nie trawię wgl Peji, TDF'a, Soboty, Kaczora, Palucha, Gandiego, Kajmana i pewnie wielu innych, ale nie chce mi sie wymieniać. Kalibra jakoś nie moge słuchać, ale szanuje ich. |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-04-13, 19:37
|
|
|
No generalnie same JP i Hemp Gru, czyli typowa grana huliganka na pokaz. Hiphopolo również, czyli wszystkie meza itp. Osobiście też nie lubie Pejusia, nie wiem co to w ogóle za człowiek, bez flow, głos przepity jak Ostrego w przedszkolu, że i o tekstach nie wspominając. Wszystko na pokaz... |
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-04-17, 17:23
|
|
|
Nie wymieniam Mezo itd. bo to nie raperzy tylko tzw.hip-hopolowcy.Nie cierpię Gabi oraz Komplexu.Za Peją i OSTR-em nie przepadam ale trawię.Firmy nienawidzę.HG-mało kawałków.
EDIT:Zmieniam zdanie na temat Komplexu.Tylko z nich można się tak pośmiać. |
| Ostatnio zmieniony przez szoker77 2011-04-21, 20:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Zapaleniec
|
Dodany: 2011-04-17, 18:48
|
|
|
Nie przepadam za hm Firmą, hemp gru, peja zaczyna mnie już nudzić ostro, o.s.t.r |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-04-17, 23:20
|
|
|
Peja,O.S.T.R,Flint,Pih,Kaczor,Paluch,DGE! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Zapaleniec
|
Dodany: 2011-04-17, 23:36
|
|
|
sram na JP i to HWDP, słucham Hemp Gru, ale tylko poszczególnych kawałków, a jak ktoś zapuści np. z kompa "Nienawiść" czy coś, to mówię "kończ waść wstydu oszczędź" ....
OStatnio od Peji się ograniczyłem i przywarłem do eldoki.
pih, on do mnie nie trafia.
nawijka ostrego, jest taka... pusta i mdła... ale podkłady ma kozackie
Gandi, jara tylko, taki z niego raper...
Shellerini, Słoń i Kajman.
Tyle. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-04-18, 00:02
|
|
|
Dryja do 1 zdania sie podpisze. Ale to co powiedziales ze O.S.T.R ma puste i mdle nawijki jestes u mnie przegrany.
Nie wiesz co to hip-hop.
Ale dokladnie peja,firma,nie ktore kawalki hg to w ogole nie wiem skad sie to wzielo.
Jakby policji nie bylo na tym jebanym swiecie to juz dawno bysmy sie pozabijali nawzajem,ale co oni moga myslec skoro to oni by mordowali jako pierwsi. |
_________________ 'Ile można gadac o blokach i kapturach' |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-04-20, 21:18
|
|
|
Adam pusta nawijka .. ? Wydaje mi się, że wkłada dużo emocji w to co nagrywa, bardzo dobre flow, w dodatku pełna wartościowych treści, ironii na temat wielu otaczających nas w życiu codziennym spraw. PUSTA ?! No ale to Twoje zdanie, szanuje je, ale za chuja się z nim nie zgadzam. |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-07, 20:56
|
|
|
Nienawidzę szczyli JP co w dupie byli i gówno widzieli! nie mówię że policja jest super (dużo robią złych rzeczy) lecz nie należy ich nienawidzić za to że im wlepili mandat za śmiecenie w parku. z tego co powiedziałem wynika że nie lubię firmy wolę ZDR przynajmniej oni nie są monotonni
Hemp gru lubie lecz nie wszystkie kawałki. kawałki PIH-a do mnie nie docierają tak samo jak niektóre słonia (lecz nie wszystkie) co do peji, rysiek miał pozytywne kawałki i nadal ma a spotkania charytatywne i koncertom przeciwko narkomani o których nie wszyscy wiedzą powodują że na tego człowieka patrzy się inaczej |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Fanatyk
|
Dodany: 2011-05-13, 12:03
|
|
|
Nie trawię Eldo, Mesa, w ogóle cały Parias to porażka jak dla mnie, Duże Pe, i pewnie jest tego więcej ale to są głównie ci którzy wyjątkowo mi działają na nerwy....
Eldo może dlatego że zgrywa nie wiadomo kogo, chce być za mądry, i nie potrafi nawet do luźnego kawałka napisać dobrej luźnej zwroty tylko musi użyć chociaż kilku słów czy zwrotów, których człowiek z ulicy nie zrozumie.
Mes ? Po prostu nie przepadam za nim, taki lansik trochę ale nie lubię go za styl i jego nagrywki.
Cały Parias dlaczego ? Ponieważ nagrali słabą płytę, ( tak to jest jak się płynie na fejmie dissu z 6 mln wyświetleń ) Nieudolnie próbowali zdissować Ryśka ( śmiech na sali, to jest diss ? haha ) Włodiego szanowałem zawsze, Pelson był mi obojętny ale teraz jak się we trójkę skumali razem tu już porażka dla mnie, ale to moja subiektywna opinia.
A Pe dlatego że zaatakował Piha, a Pih go pojechał, Pe dla mnie jest zwykłym cieniasem, po za tym jak w ogóle wygląda okładka jego płyty... |
|
 |
eko
Najlepszy Admin

Stan zjarania:

|
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Fanatyk
|
Dodany: 2011-05-13, 12:13
|
|
|
Nie wiem wogóle jak Luca można w jakiś sposób łączyć z rapem bo dla mnie jest śmieszny ten koleś dlatego go nie wymieniłem, jeden mój kumpel strasznie go lubi i wiesz podobno mówi się że to " rap dla inteligentnych " a ja nie widzę w tym nic niż jakieś wizję naćpanego łajdaka. Co do nowych nagrywek od PDG też ostatnio tak średnio, a ekipa Soboty jest fenomenalna, Wini to jest przejebany koleś a tak serio to śmiech trochę zeStopro, oprócz Soboty bo robi kawał dobrej muzy, a inni mi specjalnie nie imponuja twórczością |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 16:30
|
|
|
No Luc dla mnie to praktycznie nie rap. A co do Pariasa ktoś powiedział, że słaby projekt dla mnie projekt w chuj dobry. Nie roi takiego hałasu jakiego oczekiwałem po takim składzie, ale mają na tej płycie sporo bardzo dobrych kawałków. Co do dissu sie nie wypowiem bo nie chcę w sumie już dyskutować na ten temat, dla mnie Peja przegrał. Tak samo jak Pih z Duże Pe, ale to tylko moja opinia. |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 18:43
|
|
|
hmm. Raczej nie mam takich znienawidzonych raperów
Po prostu tych, których muzyka mnie nie jara (np. Firma, Wini) omijam szerokim łukiem |
_________________ Jestem Rafik, witam Cię Inteligent.. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 20:17
|
|
|
| Cytat: | Nie wiem wogóle jak Luca można w jakiś sposób łączyć z rapem bo dla mnie jest śmieszny ten koleś dlatego go nie wymieniłem, jeden mój kumpel strasznie go lubi i wiesz podobno mówi się że to " rap dla inteligentnych " a ja nie widzę w tym nic niż jakieś wizję naćpanego łajdaka. Co do nowych nagrywek od PDG też ostatnio tak średnio, a ekipa Soboty jest fenomenalna, Wini to jest przejebany koleś a tak serio to śmiech trochę zeStopro, oprócz Soboty bo robi kawał dobrej muzy, a inni mi specjalnie nie imponuja twórczością
|
Weź się zastanów człowieku co piszesz. LUC to raper jakich teraz mało. Widać, że dla Ciebie rap ma być prosty: dziwki, hajs, jaranko. A LUC robi to inaczej na swój sposób ukazując syf w tym kraju.
| Ksieciu napisał/a: | | Eldo może dlatego że zgrywa nie wiadomo kogo, chce być za mądry, i nie potrafi nawet do luźnego kawałka napisać dobrej luźnej zwroty tylko musi użyć chociaż kilku słów czy zwrotów, których człowiek z ulicy nie zrozumie. |
Eldo nikogo nie zgrywa, tylko jest po prostu inteligentnym człowiekiem. Rzeczywiście, może napisać że sobie zajarał i było fajnie, ale tak nie pisząc ukazuję, że jest człowiekiem na wysokim poziomie i go za to szanuję. A, że Ty go nie możesz zrozumieć, jarając się rapem pokroju Firmy to już twój problem. |
|
 |
Gibon
Najbardziej ogarnięty user

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 20:33
|
|
|
Nie trawie Soboty i calego ogarnijsie.pl , Firmy,HG i tego typu szjasu ...
a czemu - slabe flow,zero ambitne tracki i przyklejanie tej pieknej kulturze metki zepsucia ,dolowania i patologii a jak ktos zna i lubi oldschool to wie,ze zaczelo sie wesolo a uliczny styl a'la NWA ze stanow ma klase i pokazuje ,ze nawet fuck the police moze byc wybitnym lirycznie trackiem ,ktory buja |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 20:33
|
|
|
co do eldo kolo ma swój poziom
| Ksieciu napisał/a: | | Cały Parias dlaczego ? Nieudolnie próbowali zdissować Ryśka |
co do pariasa typów nie słucham może własnie dla tego że chcieli stanąć wyżej niż stoją, lecz podobno płytkę mieli niezłą !! |
| Ostatnio zmieniony przez esculap 2011-05-13, 20:40, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Gibon
Najbardziej ogarnięty user

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 20:37
|
|
|
| esculap napisał/a: | | co do pariasa typa nie słucham |
Ale Parias to 3 typow chyba -> Pelson, Włodi, Eldo chyba ,ze cos mi sie pomylilo ? |
|
 |
| ew, ktorymi, nie, przepadacie, raperami, skladami, za |
 |
|
|