Dzisiaj jest

Autor Wiadomość
Sharly 
Użytkownik

Postawił 1 piw(a)

Stan zjarania:

Poziom: Poznaje

Dodany: 2011-11-26, 02:24 

nie wiem czy zauwazyliscie,ale od pewnego czasu(nie mam na mysli tu komercyjnych stacji telewizyjnych) w mediach zaczal pojawiac sie hh-co automatycznie wiaze sie z rapem. milo jest czekac w urzedzie miasta na kwitek,a wsrod chmary zmeczonych ludzkich glosow uslyszec stare kawalki wwo,czy(co mnie dosc mocno zdziwilo) singiel Pop Killer'sow.
co o tym sadzicie? mam nadzieje,ze nie spotkam sie tutaj z opiniami 'rap do mediow,walczmy',bo nie o to mi chodzi. bardziej o to czy wiecie czego powodem jest to,ze na 3-4 stacjach radiowych mozna w co trzecim puszczanym kawalku odnalezc zarno hh i to co ogolnie o tym myslicie?
dwa przyklady,te zapamietane ;-)
Czwórka-105,4 fm
Aplauz-95,1 fm*

* fale z Wrocławia.
czekam na odpowiedzi ;D
Regards,Sharly.
Postaw piwo autorowi tego posta

alaTHC 
Kobieta na forum

Piwa: 6/12

Stan zjarania:

Poziom: Zapaleniec

Dodany: 2011-11-26, 11:24 

Z tego co wiem to na czwórce w każdy poniedziałek od 22:00-00:00 podajże Dj Pasmo prowadzi swoją audycje właśnie na temat hh :)

Sharly 
Użytkownik

Postawił 1 piw(a)

Stan zjarania:

Dodany: 2011-11-27, 01:33 

alaTHC napisał/a:
Z tego co wiem to na czwórce w każdy poniedziałek od 22:00-00:00 podajże Dj Pasmo prowadzi swoją audycje właśnie na temat hh :)

bodajze* tak na przyszlosc ;-)
co do mojej przyszlosci - to nie obejdzie sie bez przesluchania jego audycji,bede tworzyl jednoosobowe audytorium z hhzone. ;-)

Moskit 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-12-31, 15:36 

alaTHC napisał/a:

Dobrze wiedzieć...co do tematu do z jednej strony to dobrze bo może w końcu zniknie stereotyp o tym że rap to same przekleństwa itp Ale z drugiej strony pojawi się napływ "Fanów"którzy z Rapem i ogólnie z Hip Hopem będą mieli styczność właśnie w tych mass mediach

Pozdr

Joker 
Moderator

Piwa: 54/30

Stan zjarania:

Poziom: Detonator

Dodany: 2012-01-02, 22:48 

Teraz jest boom na hip hop :) Ludzie kupują płyty, tańczą, malują, dużo zajawkowiczów, rap ma w Polsce teraz złoty czas według mnie. Jest po prostu znowu moda na rap, Czwórka zwłaszcza zainteresowała się hip hopem. Jednak moda minie, jak każda w końcu. Zobaczymy ilu wtedy zostanie prawdziwych miłośników tej kultury. Ja nic do tego nie mam, nie jestem typem, że jak widzę jakiś wywiad na cgm.pl to "już kurwa się sprzedał pedał", ale niektórzy artyści bardzo wykorzystują ten okres, rap stał się w pewnych aspektach zbyt komercyjny co mi np przeszkadza. To jest piękna muzyka i nie ważne ilu ludzi jej słucha, nie może mijać się z celem. Z resztą to dyskusja na dłużej jeśli chodzi o rap, hip hop dziś : )

Maliniak 
Kobieta na forum

Piwa: 6/1

Stan zjarania:

Poziom: Obeznany

Dodany: 2012-01-05, 19:53 

Joker napisał/a:
Teraz jest boom na hip hop :)
No i niestety. Rap nie wyszedł z salonów i w jakimś tam założeniu ma gdzieś popkulturkę telewizyjną.
Poza tym mass media wcale mu nie służą, zauważyliście jaranie się rapem i chłopaczków w fullcapach/ dziewczynki w za dużych koszulkach? A o rapie wiedzą tyle ile ja o balecie. Za chwilę wyrośniemy ze stereotypu rapera - chuligana, a awansujemy do lansera, który nie ma pojęcia czego słucha i jaką kulturę naprawdę reprezentuję.

MuminNn 
Użytkownik

Otrzymał 1 piw(a)

Stan zjarania:

Dodany: 2012-01-05, 23:00 

Jeszcze aż takiego boom nie ma ;) Ale z czasem coraz więcej o nim słychać. Ale tak na prawde na co nam jakaś nagonka w mediach ? i tak większość by to olewala z myślą, że kultura HH to tylko wandalizm przekleństwa i muzyka o niczym :) którzy tak na prawde nie wiedzą co to RAP. Szczerze, wali mnie to czy będzie o tym głośno :) Słucham RAPu, siedze w kulturze Hip Hopu i jest mi z tym dobrze a dodatkowe nagłośnienia mediów są zbędne.

SaLuCK 
Użytkownik

Stan zjarania:

Poziom: Degustator

Dodany: 2012-01-19, 20:22 

Sprawdzcie sobie najczesciej sprzedawane plyty w Polsce. W zeszlym roku bodajze albo 2010 (nie wpamietam dokladnie) na liscie najczesciej sprzedawanych plyt "Olis" byly chyba 3 czy 4 albumy hiphopowe. Media nie moga przejsc obok tego bez echa. ALe moim zdaniem i tak jest hiphopu malo, bo ludzie sie boja tej muzyki nie rozumieja jej, i dopoki w zarzadach mass mediow siedza stare trepy to bedzie tego hh niewiele.

http://www.facebook.com/pages/SaLu/127292937371017

mass, mediach, rap
Odpowiedz do tematu