Przesunięty przez: Driada 2012-05-01, 21:17 |
|
| Autor |
Wiadomość |

Stan zjarania:

Poziom: Pro smoker
|
Dodany: 2012-02-13, 06:37
|
|
|
Tu można się wypowiadać kto jaki rodzaj rapu preferuje
ja osobiscie 60% na polski reśzta procentów na zagraniczny |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Nałogowiec
|
Dodany: 2012-02-13, 12:50
|
|
|
Zdecydowanie Polski rap. Z amerykańskiego słucham może z 5% ;p Eminem, Necro, La Coka Nostra. |
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Zapaleniec
|
Dodany: 2012-02-13, 18:33
|
|
|
Ja również zdecydowanie PL, niestety ze względu na brak znajomości języka |
_________________ "Tylko cicho, żeby nikt się nie dowiedział,
Gdyby rap był zbrodnią dożywocie bym siedział" |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Degustator
|
Dodany: 2012-02-13, 23:34
|
|
|
Również preferuję rap ojczysty ;] tylko polskie płyty mam na półkach w sumie...
Jeśli słucham zagranicznego to jedyne na co patrzę to bity i flow. Mimo ,że po ang się dogadam chociaż nie władam nim biegle/ tak jakbym chciał i mógł.
Przekazu poszukuję w Polskim rapie i o to chodzi zresztą mam obszerną wiedzę o tym co się w Polsce dzieje w przeciwieństwie do zagranicy. Wynik znany - PL win |
_________________ -> http://www.facebook.com/polski.rap.news |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Poznaje
|
Dodany: 2012-02-17, 15:30
|
|
|
Polski, ewentualnie posłucham jakiegoś zagranicznego gdzie polak ma u niego ft. |
|
 |
Liz
Kobieta na forum

Stan zjarania:

Poziom: Degustator
|
Dodany: 2012-03-28, 21:24
|
|
|
Ja lubię i Polski, i zagraniczny. Głównie słucham naszych, ale moim ulubionym wykonawcą jest bez dwóch zdań 2Pac. Tak to słucham jeszcze Eminema, DMX-a i trochę Snoop Dogga, a tak to reszta Polska. |
_________________ "To moje życie, tak to moja droga
Z uśmiechem budzę się, każda chwila jest nowa
Kreuję rzeczywistość, tworzę te słowa
Miłość, zajawka, talent - to wszystko od Boga" |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Holender ;)
|
Dodany: 2012-03-28, 21:59
|
|
|
No zdecydowanie więcej znam polskich raperów niż zagranicznych, ale to nie zmienia faktu, że i tak uważam rap choćby zza oceanu o niebo lepszy od rodzimego. Tam ludzie naprawdę tym żyją i robią to praktycznie przez całe swoje życie. Tutaj jeszcze nie ma takich wyjadaczy, bo ci, których zaliczamy do tzw. dinozaurów w większości nie mają jeszcze 40-stki. Tam rap ma bujać i mnie buja. Natomiast w polskim rapie, gdy słucham piosenek, które rzekomo mają bujać to aż uszy mi więdną. Dodatkowym plusem słuchania rapu, jak w moim przypadku zza oceanu, jest szkolenie języka. Zawsze jakieś słówko wpadnie, zostanie i tak też można zapamiętać wiele zwrotów.
Ostatnio słucham nawet więcej tego zagranicznego rapu, bowiem w polskim nie wychodzi póki co nic czym jarałbym się na maxa |
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Obeznany
|
Dodany: 2012-03-30, 09:49
|
|
|
Słucham zarówno polskiego jak i zagranicznego rapu, jednak więcej polskiego głównie z powodu języka, którego nie znam perfekcyjnie. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-03-30, 13:54
|
|
|
Tylko i wyłącznie polski rap, może z tego względu, że z angielskim u mnie na prawdę słabo. Nie lubię zagranicznych raperów. Kiedyś przesłuchiwałem trochę 2Paca, Xzibita, ale nic mnie do nich nie ciągnęło. Polski rap wymiata i zdania nie zmienię. |
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Holender ;)
|
Dodany: 2012-03-30, 14:16
|
|
|
Akurat rap zza oceanu bije na łeb polski. Ale widać, że to głównie kwestia języka. |
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Fanatyk
|
Dodany: 2012-03-31, 12:20
|
|
|
Ja słucham tylko polskiego rapu, bo angielski u mnie niestety leży i kwiczy Nieraz odpalę jakiś kawałek na yt, jak jest z napisami polskimi, ale nie sprawia mi frajdy takie słuchanie |
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Detonator
|
Dodany: 2012-04-07, 18:32
|
|
|
Codziennie słucham w większości polskiego rapu, ale lubię rap z za oceanu. Niestety tam wszystko jest sporo przed polskim rapem, aczkolwiek myślę że nasza ojczysta scena pod niektórymi względami jest coraz silniejsza. Bardzo cenię nasz polski rap, kocham go, ale gdy słucham Evidence'a lub The Left no to niestety słychać różnicę |
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Odlot
|
Dodany: 2012-04-12, 12:56
|
|
|
Ja nie slucham prawie w ogóle niczego za granicy ;/bo mój angielski pozostawia wiele do zyczenia... |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-12, 16:20
|
|
|
Kilka Amerykańskich produkcji pod szerokimi sztandarami nie sposób trza było ominąć i wypada po prostu choćby usłyszeć, lecz w gruncie to tylko Polskie rapsy katuje i nie jednokrotnie zdarzało się, że były one na poziomie tych z USA, ale jednak mimo wszystko to tylko przebłyski, a ogólny poziom widać niestety ;/ |
_________________ He's Here, He's There, He's Every Fucking Where
Jestem wyje*any w 99%.... 1% to zęby |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-14, 14:27
|
|
|
janczar propsy za avek.
95% tego czego słucham to rap amerykański. Zero zamuły 5% zostawiam na Polskę, gdyż sprawdzam czasem co ludzie mi wyślą no i moich obecnie dwóch ulubionych raperów z Polski czyli Tede i VNM Polska jest 100 lat za Murzynami w rapie, a po za tym jakoś wolę tamten klimat, bardziej mi pasuje amerykański rap. Jak zwykle mam zdanie odmienne od wszystkich. |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-14, 14:30
|
|
|
Ja ostatnio z mp3 wyjebałem cały polski rap i tylko ameryka na uszach |
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Ksieciu |
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-15, 22:10
|
|
|
A powiedzcie mi szczerze, Ci co słuchają zagranicznych rapsów . Rozumiecie o czym raperzy nawijają, czy słuchacie tylko ze względu na flow i bity ? Nie chcę nikomu z góry zarzucać braku znajomości języka, czy coś w tym stylu. Broń Boże . Ja np. nie wiem o czym rapują, więc nie słucham, a bardzo chciałbym się dowiedzieć, czemu się jaracie zagranicznym rapem |
|
|
 |

Stan zjarania:

|
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Odlot
|
Dodany: 2012-04-16, 13:08
|
|
|
Kurwa jak wy tak piszecie tutaj ze połowa nie zna języka i tylko zwraca uwagę na bity i flow toja też może zacznę słuchać... Coś tam posprawdzam, macie jakieś propozycje, ale czegoś nowego? |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-16, 17:49
|
|
|
Ja sobię chyba zacznę sprawdzać twórczość Mac Millera. Kilka kawałków fajnych ma. Ale to tylko kilka słuchałem. Co o nim sądzicie ? |
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Obeznany
|
Dodany: 2012-04-16, 17:55
|
|
|
Ja tam w wiekszosci slucham polskiego rapu chociaz od czasu do czasu wjedzie jakas zagraniczna nuta |
_________________ Jeśli nie możesz znaleźć czegoś dlaczego chciałbyś żyć, postaraj się znaleźć coś, za co chciałbyś umrzeć.
Dy$(k)0?! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-16, 21:05
|
|
|
WronaA, ja rozumiem, dla mnie teksty to ważna sprawa, proste Co do Mac Millera teksty to ma w chuj słabe mogę Ci powiedzieć, ale dobrze go się słucha, bity wpadające w ucho, pomysł na teledysk, ciekawa nawijka. |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-17, 00:07
|
|
|
| Erniszon69 napisał/a: | | Kurwa jak wy tak piszecie tutaj ze połowa nie zna języka i tylko zwraca uwagę na bity i flow toja też może zacznę słuchać... Coś tam posprawdzam, macie jakieś propozycje, ale czegoś nowego? |
Nie mówię że nie znam, ale ciężko niekiedy zrozumieć poszczególne słowa i złapać konkretny sens kawałka. A polecam ... wiadomo Sprawdź sobie album Power of the Dollar, dla mnie absolutny klasyk, Get Rich or die Tryin, w ogóle wszystko co od 50 ecnta mogę z całego serca polecić. Nie ma co polecić na początek, po prostu trzeba dużo słuchać, i wybrać coś dla siebie, ja oprócz 50'go i west coastu uwielbiam posłuchać brudnego ulicznego southowego brzmienia. Young Buck, UGK, Bun B ( UGK zespół jego ), Young Jeezy, dobre bity, i dobra nawijka. + wiadomo bangery od Khaleda, Rozaya |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-18, 13:42
|
|
|
| Erniszon69 napisał/a: | | Kurwa jak wy tak piszecie tutaj ze połowa nie zna języka i tylko zwraca uwagę na bity i flow toja też może zacznę słuchać... Coś tam posprawdzam, macie jakieś propozycje, ale czegoś nowego? |
Wg mnie oceniając, sprawdzając płytę nie można nie brać pod uwagę strony lirycznej, więc radzę podszkolić angielski jeśli nie znasz na tyle dobrze Ja sobie radzę. |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-05-01, 21:16
|
|
|
Echh dopiero zauważyłam dubel
Zaloguj się aby zobaczyć linki!
KOSZ |
_________________ I co Ty mi tu, jak Ty nie Ty mi tu. Nawet się nie wpierdalaj jak nie używasz dynamitu!
 |
|
|
|
 |
| czy, polski, rap, zagraniczny |
 |
|
|