|
|
| Autor |
Wiadomość |

Posty: 448 Skąd: Manchester/Ostrowiec Św. RSCH Otrzymał 12 piw(a)
Stan zjarania:

Poziom: Pro smoker
|
Dodany: 2011-03-07, 23:46
|
|
|
Kto według was najbardziej zaskakuje swoją liryką i swoim talentem w Polsce?
Jak dla mnie PIH |
_________________ Patrz Komu Ufasz... |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Holender ;)
|
Dodany: 2011-03-08, 14:18
|
|
|
Myślę, że nie da się jednoznacznie określić który raper jest najlepszy, bo każdy posiada swój własny styl. Jak dla mnie najbardziej zryty beret ma Słoń, po prostu miażdży w swoich tekstach. Jeśli chodzi o rap z przekazem to bezapelacyjnie na pierwszym miejscu jest u mnie Eldo. Uliczny rap to dla mnie Onar i jego zachrypnięte gardło. Jeśli chodzi o mieszanie różnych stylów to według mnie GrubSon robi to najlepiej. Po prostu nie da się powiedzieć: o ten jest najlepszy. |
|
 |

Posty: 448 Skąd: Manchester/Ostrowiec Św. RSCH Otrzymał 12 piw(a)
Stan zjarania:

Poziom: Pro smoker
|
Dodany: 2011-03-08, 14:41
|
|
|
Podaj jednego a nie kilku
Chyba masz jakiegoś ulubionego raper ? który Ci imponuje |
_________________ Patrz Komu Ufasz... |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Holender ;)
|
Dodany: 2011-03-08, 14:44
|
|
|
No właśnie, że nie mam ulubionego. Każdy, którego słucham, nie tylko przez jeden dzień, ale ciągle imponuje mi tak samo |
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Nałogowiec
|
Dodany: 2011-03-08, 16:03
|
|
|
Pod względem liryki napewno Eldoka
Pod względem flow Gural
Ale nie mam jednego rapera którym się jaram i mam ołtarzyk z nim w pokoju... Tak samo jaram się Tetrisem, Hifi Bandą czy Weną... |
_________________ Czas nas zmienia, jebany czas nas zmienia
i kształtują nas nasze przeżycia, nie wiedza. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Poznaje
|
Dodany: 2011-03-08, 17:00
|
|
|
| BorSon napisał/a: | | Myślę, że nie da się jednoznacznie określić który raper jest najlepszy, bo każdy posiada swój własny styl. |
Każdy ma swój własny styl, a poza tym słuchacze mają też swoje gusta i najlepszy będzie ten, który trafia w nie najlepiej. W moim przypadku O.S.T.R., Eldo, Łona. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-03-08, 22:35
|
|
|
Trudno wyznaczyć najlepszego bo typów pewnie jest tylu co słuchaczy.
Ale tak patrząc na "umiejetnosci techniczne" i wszechstronność to według mnie OSTR jest najlepszy bo:
- ma zajesbiste teksty
- ma zajebistr flow
- robi zajebiste bity
- sam ogarnia bardzo bardzo dobry mix/master
- jeden z najlepszych na freestyle-u
Poza rapem to też ma te swoje wykształcenie muzyczne przez co ma o muzyce dużą wiedze i oczywiście umie grać na skrzypcach |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-03-09, 00:00
|
|
|
Jak dla mnie to Pezet i Małpa ale nawiązując do tematu wybieram Pezeta,proste mam nadzieje,że nie muszę pisać dlaczego |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Degustator
|
Dodany: 2011-03-10, 17:03
|
|
|
saperec, tak jeszcze odnosząc się do Twojego wpisu, to muszę przyznać, że też oczywiście darzę OSTRego niesamowitym szacunkiem, jaram się wieloma jego kawałkami itp. ale niestety ostatnio odniosłem takie wrażenie, że stara się on na siłę wydać mnóstwo płyt, niekoniecznie przykładając się do nich w 100%.. zawsze jarałem się jego produkcjami, ale ostatnio zasypuje nas tyloma albumami (jakby tego było mało - nieraz dwupłytowymi) i nie czerpię już takiej przyjemności ze słuchania jego kawałków, bo najzwyczajniej w świecie nie mam siły przesłuchiwać jego kolejnych płyt od początku do końca bity też już powoli wydają mi się oklepane, cały czas ogranicza się w głównej mierze do jazzowych nawiązań i szczerze już mi się to przejadło ;] oczywiście nie mam zamiaru go hejtować, broń Boże! zrobił już tyle w tej branży (i pewnie jeszcze zrobi), że nie miałbym takiego prawa ;p tylko po prostu musiałem wypowiedzieć się w tej jego kwestii, ostatnio zdecydowanie zmalało moje zainteresowanie jego osobą
A żeby ni było, że nie na temat, to mogę jedynie dodać, że tak jak wiele osób nie mam jednego ulubionego rapera - bo tego wskazać się nie da Darzę szacunkiem tak wielu różnych wykonawców, że nie chciałbym nikogo pominąć przy takich wyliczankach |
_________________ http://www.myspace.com/microsrap
http://www.youtube.com/microsrap |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-03-10, 19:06
|
|
|
Micros, Mnie OSTR zawiódł co spawda na "Złodziejach Zapalniczek" ale jedak tym co pokazał na "Jazz, dwa, trzy" dla mnie przynajmniej się zrekompensował |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-03-10, 21:13
|
|
|
Micros, w mojej opinii nie ma teraz na tych nowych płytach kawałka, dwóch lub trzech, które byłyby jakimś znakiem rozpoznawczym płyty, tak jak to było na poprzednich krążkach. Na 'Jazz, dwa, trzy' wszystko jest utrzymane na takim samym poziomie, ale nie ma tego co wyróżniałoby się na tle całej płyty. Nie będzie po takich płytach utworów, które zostaną w pamięci przeciętnego słuchacza. Mimo wszystko płyta bardzo mi się podoba i trzyma dobry poziom |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Degustator
|
Dodany: 2011-03-17, 20:51
|
|
|
saperec, Ronse, no ja się przyznam - "Jazz, dwa, trzy" ściągnąłem, ale przesłuchać całej jeszcze nie miałem okazji, więc za dużo o tej nowej produkcji faktycznie powiedzieć nie mogę Jak znajdę trochę czasu i ją na spokojnie poogarniam, to jeszcze się na pewno podzielę moimi spostrzeżeniami
| Ronse napisał/a: | | wszystko jest utrzymane na takim samym poziomie, ale nie ma tego co wyróżniałoby się na tle całej płyty. Nie będzie po takich płytach utworów, które zostaną w pamięci przeciętnego słuchacza. |
100% racji, właśnie to miałem na myśli wprawdzie po "Złodziejach zapalniczek" zajarałem się "Nie odejdę stąd", ale po OSTRym można się chyba było jednak spodziewać, że do więcej kawałków z jego płyt będziemy wracać |
_________________ http://www.myspace.com/microsrap
http://www.youtube.com/microsrap |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Obeznany
|
Dodany: 2011-03-20, 13:34
|
|
|
Wilku ;] |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-04-13, 19:49
|
|
|
Wielu z nas, psychofanów rapu, będzie miało problem z określeniem tego jednego najlepszego, jednak ja bez wahania wskaże dwóch:
Magik, tu nie trzeba tłumaczyć dlaczego
Słoń, za pomysł, za oryginalność, za teksty, za flow i znakomity głos. |
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-04-16, 23:32
|
|
|
aaa dobrze wiecie, ze to temat rzeka, bo dziisiaj my mozemy wymieniac mase raperow, a za dekade kolejne pokolenie bedzie mialo na swojej fali nowych, bo glowe daje, ze malo kto zapamieta nawet tych, uwazanych przez nas za wybitnych
a moim, powtarzam MOIM zdaniem, sa dwa typy muzyki na dzien dzisiejszy, to np Peja vs Eldo mowie przykladowo, aby porownac te dwa rozne klimaty, i uwazam, ze zmuyki Peji trzeba wyrosnac a do tworczosci Eldo dorosnac, a tak poza tym, to od dawna kibicuje Małpie, a od jakiegos czasu dopiero go wielu ludzi zobaczylo na scenie i puki co, ostrej krytyki nie odbieraaa ;] |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-04-30, 17:11
|
|
|
Pod względem "rapu w stylu Pei"dla mnie najlepsze jest PTP ale nie dorasta do pięt drugiemu gatunkowi czyli Fokusowi i Magikowi. |
_________________ Mam swoje zdanie...I chuj mnie obchodzi czy się z nim zgadzasz. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Fanatyk
|
Dodany: 2011-05-13, 12:18
|
|
|
W Polsce dla mnie najlepszym raperem jest Peja. Rap wziął się od czarnych a Peja zawsze mocno się nim inspirował i przesiąknął tematem na tyle że ybija się wysoko ponad resztę raperów. Dla mnie Slums Attack w Polsce to trochę jak Gang Starr w Stanach. Legenda Peja wiadomo, dobre agresywne flow, dobre teksty i na bitach Decksa, które często brzmią jakby były zza oceanu, połączenie mistrzowskie. Ale i tak ze względu na warstwę liryczną tutaj bardzo dobry jest Wojtek Sokół i Pih. Tyle ode mnie w temacie. |
|
 |
eko
Najlepszy Admin

Stan zjarania:

Poziom: Detonator
|
Dodany: 2011-05-13, 12:20
|
|
|
Moim zdaniem najlepszym raperem w Polsce jest Ten Typ Mes. Jego flow rozpierdala a teksty zamiataja rowno. Jednak z Mesem jest tak ze trafia do malej ilosci osob. Ja sie od Flexxipu jaram jego rapem i z cala ewolucja flow oraz lekkimi przyspiewkami ejst dla mnie jak najbarziej zajebisty. |
_________________ "Wstaje skacowany wiem, że susze metke
zamien dwie pierwsze litery, skumaj pije jak przedtem "
http://www.youtube.com/user/WJednymPodobni
https://www.facebook.com/WJP.Eko.BJ |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 16:27
|
|
|
Hm... w sumie to kwestia gustu. Jednak dla mnie OSTR for ever |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 18:47
|
|
|
Nie umiem wytypować jednego, jedynego, ale dla mnie to na pewno jak na chwilę obecną to: W.E.N.A., Smarki Smark, Zkibwoy, Ero, Pyskaty, Ten Typ Mes, Emrat, Kosi, a dobra nie wymieniam, bo wyjdzie, że pół mainu i pół podziemia wymienię ;d |
_________________ Jestem Rafik, witam Cię Inteligent.. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 19:23
|
|
|
przykro mi, ale uwielbiam kilkunastu, lubię kilkudziesięciu i zawsze znajdzie się ten idealny na dany moment, w zależności od humoru, pogody itd itd., a dla mnie nie ma najlepszego... moja elita i tak zmiażdży resztę ;d zbyt wielu ich jest by wymieniać, ale większość pewnie znacie |
|
|
|
 |
Gibon
Najbardziej ogarnięty user

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 20:00
|
|
|
Ja postawie wszystkie karty na OSTRego - flow i free miazdzy 3/4 sceny,dorobek muzyczny ma niesamowity,ogolnie bez beefow bo jest powszechnie lubiany wsrod ludzi ze sceny. Tracki sa genialne i z patentem plus pomysly na plyty np. Tylko Dla Doroslych z historia i ukryta plyta lub tez gra planszowa. Mozna mu jak kazdemu sporo zarzucic ale nie da sie go niedocenic |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 20:03
|
|
|
Dobrze, że można tu znaleźć ludzi o podobnych poglądach |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 20:35
|
|
|
| Gibon napisał/a: | | Ja postawie wszystkie karty na OSTRego - flow i free miazdzy 3/4 sceny,dorobek muzyczny ma niesamowity,ogolnie bez beefow bo jest powszechnie lubiany wsrod ludzi ze sceny. Tracki sa genialne i z patentem plus pomysly na plyty np. Tylko Dla Doroslych z historia i ukryta plyta lub tez gra planszowa. Mozna mu jak kazdemu sporo zarzucic ale nie da sie go niedocenic |
Jeden pseudobeef był ;d, skończył się na 1 odpowiedzi O.S.T.R. (kawałek "Zazdrość" z płyty Tabasko) |
|
|
|
 |
Gibon
Najbardziej ogarnięty user

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 20:38
|
|
|
No tak ale jak 2 razy W slyszales to zeby sie nei znizac do ich poziomu bez adresata nagral antyhejterski track a na rewersie sobie pogadal o kim to |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 21:00
|
|
|
haha, no i co do O.S.T.R'a to podobno na Free Zkibwoya zahaczył, a jak Zkibwoy chciał odpowiedzieć, to go Eldo powstrzymał , ale i tak O.S.T.R. to jeden z najbardziej szanowanych i lubianych raperów na naszej scenie. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Zapaleniec
|
Dodany: 2011-05-13, 21:45
|
|
|
Wydaje mi się że temat wymaga odpowiedzi subiektywnej. Tutaj kwestia gustu nic nie ma do gadania. Nie wiem w sumie, nie siedzę w pl rapie zbytnio. Z tego co słuchałem to mogę obstawiać Mesa albo Łone. Oczywiście Smark czy Zbikwoy są dobrzy ale czy najlepsi. |
_________________ Calling abortion murder in a medical building
But don't give a fuck about bombing Iraqi children |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-13, 21:47
|
|
|
Smark może by był... ale już nie rapuje. |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-14, 11:32
|
|
|
| Joker napisał/a: | | Smark może by był... ale już nie rapuje. |
Ale na koncertach z tego co mi wiadomo dumnie powtarza, że płyta wyjdzie już niebawem! ^^
Rapuje, ale już raczej tylko gościnnie, możliwe, że oddał się zawodowi: Prawnik . Potencjał był/jest ale nie chcieli go wydać na legalu to stał się legendą podziemia i zniknął (mam nadzieję, że jeszcze wróci) |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-14, 12:23
|
|
|
No oby. Jak już zboczyliśmy na taki temat Ostr także zapowiedział, że już na parę rat robi sobie przerwe od rapu żeby zająć sie rodziną. Szkoda, bo jego albumy zawsze pozostawiały ślad i robiły hałas. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-14, 22:26
|
|
|
Pewnie jak już spłaci dom ^^, no i dobrze, bo syn mu dorasta to niech widuje ojca częściej, niż tylko w przerwach między studiem i koncertami
Co do tematu, ciekaw jestem jaki byłby sondaż (a raczej jego wyniki), jeśli przeprowadzony był był na skalę Polski |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-15, 13:39
|
|
|
| szoker77 napisał/a: | | bo dziisiaj my mozemy wymieniac mase raperow, a za dekade kolejne pokolenie bedzie mialo na swojej fali nowych, bo glowe daje, ze malo kto zapamieta nawet tych, uwazanych przez nas za wybitnych |
To już się dzieje.Zobacz ile osób(2-3)wymieniło Magika,największego rapera wszechczasów 5 lat temu?No właśnie. |
_________________ Mam swoje zdanie...I chuj mnie obchodzi czy się z nim zgadzasz. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-05-15, 13:44
|
|
|
Wcześniej napisałem że Wilku bez zastanowienia tylko żeby posty nabić. Nie wiem co mi odjebało.
Najlepszym raperem jest Eldoka. Każdy się ze mną zgodzi. Przykład jego piosenki "Nie pytaj mnie o nią". Eldo potrafi zaśpiewać o Polsce nie używając tego słowa ani razu. To jest mistrz nad mistrzami ! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Zapaleniec
|
Dodany: 2011-05-15, 13:49
|
|
|
Ja się nie zgodzę Kado. Najlepszy raper musi mieć wszystko,a technicznie to u Eldo cienko. |
_________________ Calling abortion murder in a medical building
But don't give a fuck about bombing Iraqi children |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Odlot
|
Dodany: 2011-05-15, 13:51
|
|
|
Według mnie nie da się określić kto jest najlepszym raperem w Polsce, rozumiem wybierania ulubionego, bo to zupełnie co innego. Każdy raper tworzy Rap w swoim stylu, przez co naprawdę trudno wybrać tego najlepszego. |
_________________ Rasowa Pyra!
"Nie pytaj mnie o jutro, to za tysiąc lat"
Zadaj pytanie Kołczowi! Wejdź tutaj : http://www.formspring.me/Mikoucz |
|
|
|
 |
| najlepszy, polsce, raper |
 |
|
|