Dzisiaj jest

Autor Wiadomość
Wilczek 
Użytkownik

Piwa: 24/40

Stan zjarania:

Poziom: Nałogowiec

Dodany: 2011-08-09, 14:17 

Nie na najlepszego rapera różne są tylko gusta.
Jedni za najlepszego uważają Magika a inni Fokusa :)

mateq1994 
Użytkownik

Stan zjarania:

Poziom: Poznaje

Dodany: 2011-08-09, 14:37 

@UP dokładnie, do różnych ludzi różny rap wpada, ale jak dla mnie najlepszym jest Sokół, może dla tego że od niego zaczynałem.
Postaw piwo autorowi tego posta

innface 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-09, 15:02 

Tak jak wyżej, Swoją bajkę z rapem zaczynałem od Sokoła, a dokładnie od WWO i ZIPów. Jego teksty miażdżą, nie każdemu się nadaje "tytuł" narratora ;) Propsy za ostatnią płytę z Marysią.

Dokładnie. Każdy ma inne gusta, ale nie potrafiłbym wybrać najlepszego :> Każdy raper jest dobry w czymś innym. Sokół np. ma zajebiste teksty, Erosa, jak posłuchałem jego braggi w Życzenie śmierci z PIHem, Jamalem i Fabułą, to przekonał mnie do siebie jeszcze bardziej. O wielu mógłbym coś napisać, ale jak wiemy, nie ma i nie będzie najlepszego rapera, każdy ma swoje kryteria oceniania.

Gruby Jimmi 
Użytkownik

Piwa: 5/1

Stan zjarania:

Poziom: Degustator

Dodany: 2011-08-09, 15:57 

Tak sobie czytam i krew mnie zalewa :ASD
Co to są za propozycje? Magik (HAHAHA), Fokus (jeszcze gorzej), a jak ktoś wyjechał z Peją, Tede, Shellerem (hahaha), albo Słoniem, to prawie z krzesła spadłem. Wymienianie OSTRego jako najlepszego rapera, też jest niczego sobie. Skrzeczący głos, monotematyczność i wtórność to główne cechy skrzypka.

Widzę, że wszyscy zamykają się w mainstreamie, a większość zatrzymała się w rozwoju w 2000 roku. Aby znaleźć najlepszego rapera, trzeba zejść trochę niżej.

W mainstreamie bezdyskusyjnie Mes i Pezet.

W podziemiu LaikIke1 i Bisz. Takiej techniki jak oni nie ma nikt. Składają poczwórne rymy, a wersy cały czas brzmią i mają sens. Laik, w takich kawałkach jak "Glider", czy "Folwark Zwierzęcy" pokazuje, że lirycznie znajduje się w TOP3 w Polsce. To samo można napisać o Biszu. Eldo cały czas ogląda ich plecy.

A wy tu piszecie o jakiejś śmiesznej Paktofonice. Na żadnej ich płycie nie było ŻADNEGO podwójnego rymu. Dużo rymów czasownikowych. Jak oni mogą być najlepszymi raperami? Fokus zalicza regres z płyty na płytę.

"Bardziej jaram się supportem - jaka pierwsza liga?"

Wilczek 
Użytkownik

Piwa: 24/40

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-09, 16:13 

Gruby to były przykłady jeżeli masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem to wróć do podstawówki chociaż ja Ci polecam żłobek :)
Piona

Joker 
Moderator

Piwa: 54/30

Stan zjarania:

Poziom: Detonator

Dodany: 2011-08-09, 16:20 

Gruby Jimmi napisał/a:
Co to są za propozycje? Magik (HAHAHA), Fokus (jeszcze gorzej), a jak ktoś wyjechał z Peją, Tede, Shellerem (hahaha), albo Słoniem, to prawie z krzesła spadłem. Wymienianie OSTRego jako najlepszego rapera, też jest niczego sobie. Skrzeczący głos, monotematyczność i wtórność to główne cechy skrzypka.

Widzę, że wszyscy zamykają się w mainstreamie, a większość zatrzymała się w rozwoju w 2000 roku. Aby znaleźć najlepszego rapera, trzeba zejść trochę niżej.

Mnie krew zalewa jak czytam takie posty :]
Krytykujesz wybory innych z góry zakładając, że Ty wiesz najlepiej ? Równie dobrze to ktoś Ciebie może wyśmiać za propozycję Pezeta i Mesa. Także nie tak to działa.
Pozwolę sobie odbić piłeczkę, co do Mesa jestem na tak, ostatnio zabłysną, o Pezecie było cicho, ale odkąd gra z Małolatem znowu jest hałas. Jednak opinię najlepszego rapera nie zyskuje się za jedną płytę według mnie. Także jak na moje za całokształt na miano takiego rapera zasługuje właśnie OSTR i Eldo. Głos Adama może Ci się nie podobać, ale teksty ma świetne, flow też bardzo dobre, może zapierdalać po bitach jak szalony w dodatku freestyle, w Giżycku zapodał takie free, że wszystkim dupe urwało. Ja patrzę obiektywnie i stwierdzam, że ostatnie dwie płyty OSTR nie wnoszą praktycznie NIC. Nie są już takie powalające, ale jak już mówiłem patrzmy na całokształt: Tabasko, Ja Tu Tylko Sprzątam, Masz To Jak W Banku, Hollyłódź. Świetne płyty, przesłuchaj, sprawdź jak OSTR zalicza progres z płyty na płytę. Co do Eldoki mogę powiedzieć to samo, głębokie teksty, a skoro on ogląda plecy graczy jak LikeIke1 to czekam aby LikeIke1 wydał jakąś płytą na miarę Eldoki.
Co do podziemia moim skromnym zdaniem raperzy, których wymieniłeś Ty są połykani przez mc jak Małpa, Jimson..

PS: Zakładanie, że wszyscy mają klapki na oczach i widzą tylko legalną scenę, a Ty jeden tu dostrzegasz perełki spoczywające na samym dnie tego polskiego morza nie doprowadzi Cię do nikąd.

Gruby Jimmi 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-09, 16:43 

Wilczek napisał/a:
Gruby to były przykłady jeżeli masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem to wróć do podstawówki chociaż ja Ci polecam żłobek :)
Piona
Odnosiłem się też do poprzednich stron tematu, gdzie te ksywki były wymieniane na serio.
Cytat:
Krytykujesz wybory innych z góry zakładając, że Ty wiesz najlepiej ?

"Poziom to nie kwestia gustu."
Cytat:
o Pezecie było cicho, ale odkąd gra z Małolatem znowu jest hałas

Pezet wydał kozacką płytę już w 2004 "Muzyka Poważna".
Cytat:
w dodatku freestyle, w Giżycku zapodał takie free, że wszystkim dupe urwało

Freestyle, to całkiem inna kategoria. Może jest najlepszy w spośród tych znanych raperów, ale taki TeTris, Muflon, czy nawet Solar są lepsi na wolno.
Cytat:
Co do Eldoki mogę powiedzieć to samo, głębokie teksty

Ok, ma głębokie teksty, ale nie jest raperem kompletnym. Brakuje mu techniki i flow.
Cytat:
raperzy, których wymieniłeś Ty są połykani przez mc jak Małpa, Jimson

Hajp na Małpę trochę sztucznie napompowany, po KNOC. Co do Jimsona się zgodzę - w przeciwieństwie do Eldoki jest kompletnym raperem! IMO GWPI jedna z lepszych pozycji w podziemiu - warte sprawdzenia.
Cytat:
Zakładanie, że wszyscy mają klapki na oczach i widzą tylko legalną scenę, a Ty jeden tu dostrzegasz perełki spoczywające na samym dnie tego polskiego morza nie doprowadzi Cię do nikąd.

W jakim sensie nie doprowadzi mnie donikąd? Nie znajdę pracy, czy nie założę rodziny?

Gibon 
Najbardziej ogarnięty user

Piwa: 133/108

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-10, 08:31 

Gruby Jimmi napisał/a:

W podziemiu LaikIke1 i Bisz. Takiej techniki jak oni nie ma nikt. Składają poczwórne rymy, a wersy cały czas brzmią i mają sens. Laik, w takich kawałkach jak "Glider", czy "Folwark Zwierzęcy" pokazuje, że lirycznie znajduje się w TOP3 w Polsce. To samo można napisać o Biszu. Eldo cały czas ogląda ich plecy.

Mes - bardzo dobry technicznie ale jak mowisz ,ze ostry monotematyczny to powiec ci ,ze Mes mnie tak samo znudzil

Pezet - tutaj to chyba Ty sie zatrzymales na 2000 ...bo Pezet ma regress (a secundo polowa z forum w 2000 to sie w podstawowce jeszcze edukowala wiec nie pamietaja tych czasow)

Laik jest swietny to fakt - Biszu mnie nie kreci i wg mnie nie jest z tych co maja mega skilla

Zreszta nie ,ze bronie tu OSTRego bo tu klade Tedego,Peje,Eldo na rowni za dorobek artystyczny ,moc na koncertach - najlepszy wg mnie musi miec tez staz bo sezonowcow jest pelno

JbK 
Użytkownik

Postawił 3 piw(a)

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-10, 12:51 

Dla mnie Najlepszy Raper To Magik I Rahim są nieźli i tyle ;)

Gibon 
Najbardziej ogarnięty user

Piwa: 133/108

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-10, 13:02 

to chociaz bardziej umotywuj decyzje

Ksieciu 
VIP

Piwa: 17/34

Stan zjarania:

Poziom: Fanatyk

Dodany: 2011-08-10, 13:47 

Gruby Jimmi napisał/a:

A wy tu piszecie o jakiejś śmiesznej Paktofonice. Na żadnej ich płycie nie było ŻADNEGO podwójnego rymu. Dużo rymów czasownikowych. Jak oni mogą być najlepszymi raperami? Fokus zalicza regres z płyty na płytę.

"Bardziej jaram się supportem - jaka pierwsza liga?"

Mnie na takie wypowiedzi nie zalewa krew, ale raczej ogarnia śmiech .
Ja szanuje Twoje gusta muzyczne, ale mówienie że Peja, Tede czy OSTR'y to wacki która są daleko za Biszem jest żenujące. Każdy z nich wprowadził przez całą swoją karierę do Polskiego hip hopu ogromnie więcej niż ... Bisz. Peja wykonuje kawał świetnej roboty. Pięknie sklejane wersy, nie świadczą o jego słabości, a o profesjonalizmie, żeby dać słuchaczom 100% mocy bez słyszalnych wdechów :) ) Po za tym ma agresywne flow.
Tede, sam kiedyś nie lubiłem, ale ma takie perełki w swojej karierze że nie można mu odebrać chociażby Esende Mylfon czy N2.
OSTR - Mimo iż go nie słucham znam jego twórczość i uważam obiektywnie za jednego z najlepszych Polskich raperów.
To samo się tyczy jeszcze kilku innych raperów typu Sokół, którego kiedyś dużo słuchałem i i chociażby Kobra którego słucham nadal, świetny legalny debiut. Sheller ? Mocno monotematyczny, ale flow ma nieprzeciętne.
Zgadzam się natomiast w Twojej wypowiedzi co do Pfk, dla mnie nic szczególnego :)
Także wiesz, nie ma co śmiać się z gustu innych chyba że dla jaj, dla mnie będzie najlepszy Peja a dla Ciebie Bisz, skoro widzisz w nim nieprzeciętnego rapera. Mówiąc że ja zamykam się w mainstreamowym kręgu, kiedyś się trochę bardziej tez interesowałem podziemiem, do póki prawie przestałęm się interesować Polskim rapem :) W podziemiu moim ulubieńcem był Ry23 zanim jeszcze wydał oficjalną płytkę, a kawałek najgorętszy dzień lata w najzimniejszym dniu zimy przenosił mnie na plażę :)
Ja też się śmieję w duchu jak ktoś wymienia tu jakiegoś Bonusa RPK czy Rafiego :P Ale pozostawiam to dla siebie, bo jemu to się akurat może podobać.
Ja osobiście np. Mesa nie trawie, a bardzo lubię Pezeta i uważam że płytka z Małolatem jest bardzo dobra, a z kolei singiel " Co mam powiedzieć " Jest beznadziejny. Muzyka rozrywkowa to też bardzo dobra pozycja, podobnie jak przez wielu uważana płyta dla ciot Muzyka Emocjonalna to płytka bardziej osobista, ale kawałek Spadam wyraża więcej niż tysiąc słów :) Pezeta bardzo lubię, ale teraz też się robi coraz bardziej monotematyczny ;-)

Gruby Jimmi 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-10, 17:31 

Ksieciu napisał/a:
Każdy z nich wprowadził przez całą swoją karierę do Polskiego hip hopu ogromnie więcej niż ... Bisz.
Mylisz pojęcia. Nie rozmawiamy tutaj o raperach, którzy wnieśli najwięcej do HH, ale o tych, którzy są NAJlepsi! Obecnie nie można w takich tematach wymieniać Peji, Tedego lub OSTRego, którzy mają problem ze złożeniem podwójnego rymu. W 2011 jest to techniczne minimum, które raper "powinien ogarniać, jeśli śmie twierdzić, że ma jakiś warsztat".

Peja ma agresywne flow. OK, ma. Ale nawija cały czas tak samo. W tej kwestii nie ma podjazdu do, np.: Mesa, który w każdym kawałku na płycie zmienia flow i pokazuje swoje zróżnicowanie.

Mam szacunek do "starszych" graczy, za to co zrobili dla sceny, ale niestety ich czas minął. Byli najlepszymi raperami, kilka/kilkanaście lat wcześniej. Świat poszedł do przodu, a oni cały czas stoją w miejscu.
Oczywiście nie wszyscy. Propsuje Włodiego, który mówi w wywiadach, że teraz rap poszedł do przodu i nie można nawijać tak jak 10 lat temu. Fajną, klasyczną zwrotkę dał u VNMa na samych podwójnych.

Taki Peja, albo Tede nie muszą się rozwijać, bo mają wyjebane w to. Nawet jak nagrają pierdzenie do mikrofonu, to ich fajni to kupią. Przykre trochę to jest.

GZD Gazda 
Użytkownik

Piwa: 4/8

Stan zjarania:

Poziom: Obeznany

Dodany: 2011-08-10, 18:54 

Siemanko , najlepszy raper w Polsce hmmm , ciężko wybrać taką osobę , bo moim zdaniem to kwestia indywidualna każdego z nas , jednego jara to co wydaje Prosto , innego jara Peja , Hg , innych Eldo , niektórych Firma i maja do tego święte prawo , jedyne co można oceniać to nie treść a technikę , flow , ale i tutaj ciężko wybrać faworyta , wiadomo , zdania są rożne . Ja osobiście uważam , że najlepszym MC jest OSTR ,aczkolwiek nie jest moim ulubieńcem , ulubionego rapera nie mam , lubię wszystko co dobre bez względu na panujące podziały , proste ;)
A teraz zakop je w swojej wyobraźni.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
BorSon
Drozdu
[Usunięty]

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-27, 11:09 

Gibon napisał/a:
Pezet - tutaj to chyba Ty sie zatrzymales na 2000 ...bo Pezet ma regress (a secundo polowa z forum w 2000 to sie w podstawowce jeszcze edukowala wiec nie pamietaja tych czasow)

Jaki regres? Wciąż jest bardzo dobry, ma być cały czas taki sam na oldschoolowych beatach? Muzyka emocjonalna nie jest stricte rapową płytą jeśli chcesz wykazać regres to pokaż inną

Według mnie najlepsi są:

Mes - różnorodność styli, w których potrafi się odnaleźć, zabójcze flow, bardzo dobre teksty i wstawki śpiewające

VNM - flow i punche

Łona - teksty, teksty i jeszcze raz teksty

JatamaN 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-30, 17:27 

Na całej linii podbijam Grubego Jimmiego. Mówienie, że Eldo jest najlepszym raperem w Polsce to jest według mnie nie znanie się na rapie... Przede wszystkim flow, które u niego jest... słabe to mało powiedziane. A technika? Lepiej o tym już nie wspominać. Ostry jest jednym z LEPSZYCH, na pewno nie najlepszych. Flow powinno zaskakiwać. Powinno sprawiać, że przy każdym kawałku jesteśmy zaskoczeni, że tak się dało tu pojechać. Flow Ostrego jest zbyt schematyczne. No ale też wybieranie jednego najlepszego rapera jest według mnie niezbyt precyzyjne. Należałoby raczej wytypować tak z 10, którzy mogliby znaleźć się na podium. A jak już bym miał typować kogoś to dla mnie na pierwszym miejscu byłby Trzeci Wymiar, drugie miejsce Mes i trzecie Donguralesko. 3W za technikę (na pewno techniczne top 5 w Polsce) i flow, które zaskakuje na każdym kroku. Mes, też za flow, melodyjne, tam gdzie trzeba szybkie, gdzie nie trzeba, wolne. No i Gural za całokształt ;) .

Pabloo. 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-30, 17:30 

OSTR jest według mnie bardzo wazny jak i kilku innych o ktorych mowa( magik, pfk, mes, VNM)
Ale po mojej stronie sie klaniam Numerowi Raz jest juz nie tak znany(warszafski deszcz) jak inni ale dla mnie to on jest krolem na scenie,

Ksieciu 
VIP

Piwa: 17/34

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-30, 17:44 

Heh dla mnie Numer nie jest jakimś wirtuozem, dla mnie wielka trójka raperów w Polsce to na pewno Peja, Gural i Kobra. Oczywiście obiektywnie jeszcze OSTRy, ale nie słucham. Kobra prezentuje zajebisty Czarnuszy styl.

Kamil 
Użytkownik

Piwa: 41/73

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-30, 17:44 

Wg. mnie...

Pierwsze miejsce. Bezapelacyjnie.

Zobacz na YouTube ::   [POKAŻ/UKRYJ]

Zaraz za nim...

A najlepszą trójkę zamyka ten oto ziomek!

Pou! Pou!

Joker 
Moderator

Piwa: 54/30

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-30, 18:06 

Ładnie, ładnie Kamil, szkoda że zapomniałeś, że raperzy, których wymieniłeś tuż za plecami mają jednego z lepszych polskich em si :

PFKcompany 
Użytkownik

Piwa: 2/1

Stan zjarania:

Dodany: 2011-08-30, 18:34 

Nie ma macie pojecia w ogole!! Beny i Mrówa wymiataja, najlepszy flow na świecie ...

[/youtube]

BorSon 
Administrator

Piwa: 70/82

Stan zjarania:

Poziom: Holender ;)

Dodany: 2011-08-30, 20:59 

No zapomnieliście z tego wszystkiego o tym:

ryhu93 
Użytkownik

Stan zjarania:

Ostrzeżeń:
 1/3/5
Dodany: 2012-01-20, 21:15 

Nie ma najlepszego . Każdy jest dobry w swoim stylu.
Wybierz między tede a peja, guralem i eldo czy pihem i mesem. Nie da sie

Grand 
Najwiekszy Debil

Otrzymał 2 piw(a)

Stan zjarania:

Dodany: 2012-01-20, 22:57 

Lubie szczerych raperów, gdyby Eldo byłby taki jak w swoich tekstach byłby na pewno w mojej topce. Najbardziej podobają mi się historyjki Sokoła, ciężko jest napisać coś takiego jak np. "Każdy ponad każdym" to jest prawdziwy talent. Peja (ogólnie slums attack) jest to prawdziwy rap z ulicy a nie to co Eldo (zapłacili mu za to żeby powiedział parę historyjek typu że wychował się na ulicy, był graffikiem, oczywiście w filmie "Blokersi"). Jestem fanem Peji i jestem fanem Tedego, jego freestyle jest boskie zniszczył by większość tych marnych freestylowców którzy prezentują się w dzisiejszych czasach. Uwielbiał również Fokusa ma unikatowe flow i dobre, wręcz bardzo teksty. Nie wiem co wy widzicie w tej całej Chałwie... Przecież to jest drugi polski raper którego zniszczył hip-hop popowiec. W każdej piosence kogoś dissuje nie wiadomo kogo, w dissie na Donia był tekst ala "Twoja stara". Udaje ulicznika którego wychował kryminał, nic przyjemnego. Flow ma dobre, teksty może są jego dobre, ale jak by to była prawda co pisze i zmienił od czasu do czasu temat to by było okej. Jak narazie jego nuty przypominają mi RPK nawijają ciągle o policji, za to chałwa nawija ciągle o ulicy i więzieniu.

1.Sokół
2.Slums Attack
3.Fokus
4.Tede

FanDobregoRapu 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2012-01-27, 16:20 

Moim zdaniem w tej kategorii najlepszy jest Peja i Magik :) . Nie musicie popierać mojej opinii, ale to oni jako jedyni uczynili muzykę rap na takim wysokim poziomie jakim jest, chociaż wszyscy tu zgromadzenii chcieliby go na wyższym poziomie;. Nie można zapominać talentu Magika, który moim zdaniem razem z Slums Atack mogli by tworzyć zespół nie do pokonania. Wiem, że tu muszę wybrać jednego muzyka, ale to jest bardzo trudne więc wybiorę 2, czyli Magik i Peja :)

Maka 
VIP

Piwa: 46/27

Stan zjarania:

Dodany: 2012-01-27, 16:31 

FanDobregoRapu, Wybór jak na przeciętnego słuchacza polskiego rapu przystało :) ,szanuje twój wybór ale dla mnie to są 2 największe wacki w polskim rapie,wiadomo Peja rozwinął rap w Polsce ale nie podchodzi mi zarówno jego styl jak i kawałki.Magik...duża większość fanów uważa go za Boga bo nie żyje i beke z nich mam :rotfl:

FairPlay 
Użytkownik

Piwa: 1/1

Stan zjarania:

Dodany: 2012-01-27, 19:44 

Rekord, Szad, Jimson. Myślę, że któryś z tej trójki.

Szopen 
Użytkownik

Piwa: 26/19

Stan zjarania:

Dodany: 2012-01-27, 21:12 

Moim zdaniem Słoń, robi zajebisty rap, świetne flow, dobre rymy, i w niektórych kawałkach miażdżące teksty np. "A tym miękkim skurwysynom, nie pomoże nawet viagra", "Bo się spocisz jak lesba na zlocie szowinistów". Ale też kawałki z wielkim przekazem "Szczerze", "WCM2", długo by wymieniać, tak czy siak, robi na prawdę dobry rap. :)

Czak 
Użytkownik

Piwa: 9/10

Stan zjarania:

Dodany: 2012-02-02, 17:53 

Trudny wybór :| Mogę wybrać piątkę najlepszych? :P
Na czele Fokus, bo to pierwszy raper którym się zajarałem na maksa (jeszcze w podstawówce), jego flow, jego styl, jego głos, mistrz.
Drugi jest Łona. Inteligentne teksty, ten sposób rymowania, plus genialne bity od Webbera. Niestety niedoceniany...
Trzeci to Słoń. Pan nade mną go dobrze opisał, nic więcej nie trzeba :D Wniósł jakąś świeżość na polską scenę. Chociaż lubuję się w rapie pełnym metafor i opisów, to jednak uwielbiam go, może właśnie za to stawianie kawy na ławę, bez unikania bluzgów i opisywania szarej rzeczywistości.
Czwartym MC jest Buka. Słucham go od początku wakacji, ale powala mnie na kolana. Polecam - jak ktoś jeszcze o nim nie słyszał - zrobić odsłuch jego ostatnich płyt, bo to dla mnie fenomen. Daleko zajdzie.
Ostatnim raperem u mnie jest O.S.T.R. Postać chyba każdemu znana :) Wspaniały raper, do tego jeszcze robi fantastyczne bity.

pewnie ktoś z Was by jakoś poprzestawiał tych raperów, u mnie za miesiąc pewnie ta lista jakoś się zmieni, to są moje dzisiejsze odczucia na temat polskiej sceny :)

CiszU 
Użytkownik

Stan zjarania:

Dodany: 2012-02-04, 14:11 

Heh ja tu też wtrące swoje dwa słowa :)

Dla mnie najlepszym raperem jest gadzina Fokus =D
Jaram się nim i strażacy tu nawet nic nie mogą zdziałać :sweet:
Po pierwsze jego flow ,on po prostu fenomenalnie płynie po bicie .
Głos także robi swoje ,no i teksty przy których normalnie w trans się wpada ;-)
Przy takich trackach jak np. Sny wyobraźnia pracuje na maksa ,jakbym tam był .

Warto wymienić jeszcze takich MCs jak Słoń ,O.S.T.R ,Rahim
oraz ostatnio coraz bardziej znanego Bukę :clap:
:thumbup:

Ero95 
Użytkownik

Piwa: 40/55

Stan zjarania:

Poziom: Pro smoker

Ostrzeżeń:
 1/3/5
Dodany: 2012-02-10, 18:05 

Wg mnie Top:
PIH-za nieprzeciętne teksty ("Kwiaty Zła")
Sokół-talent
Peja-agresywny flow
Słoń-jara mnie jego horrorcore ("Demonologia")

L G N
"Musiał się obudzić i wyrwać z kręgów piekła
Anioł który upadł zamilkł i nie chciał się odezwać"

Hector 
Użytkownik

Postawił 1 piw(a)

Stan zjarania:

Dodany: 2012-02-18, 20:34 

Dla mnie najlepszym raperem zawsze był, jest i będzie Sokół!
Teksty zawsze na propsie, znakomita dykcja i nietuzinkowy głęboki głos, to to co odróżnia go od innych raperów.
Jak kolega wyżej pisał nie bez przyczyny nosił pseudonim "Nocny Narrator".
Można by stwierdzić, że z ulicznego przeszedł do bardzo dojrzałego rapu, jednak nie stał się obojętny względem "ulicy".

Pisak 
Użytkownik

Piwa: 2/4

Stan zjarania:

Dodany: 2012-02-23, 18:04 

O.S.T.R. dobre flow? Może ma dobre teksty i bity ale nie podoba mi się jego głos, flow i płynność w nawijaniu czego nie można zarzucić takim raperom jak: Onar (mimo zachrypniętego głosu ma oryginalne i kosmiczne flow), Pezet czy Pyskaty. Młody M także świetny raper pokroju Pezeta czy Pyskatego. W każdym kawałku wnoszą coś nowego na polską scenę rapu. Ja swoją przygodę z rapem zaczynałem z Peja i jarałem się nim za czasów podstawówki. Zawsze nienawiść czułem do Tedego, pewnie dlatego, że jarałem się beef'em pomiędzy nim, a Peją, oczywiście ten drugi był moim faworytem. Jednak jak wyżej ktoś napisał, ich czas minął, wszystko idzie do przodu a oni stoją w miejscu. Kiedyś byli najlepszymi raperami w Polsce, ale dzisiaj można ich jedynie nazwać "legendami polskiego rapu". Więc tak jak pisałem na dzień dzisiejszy najlepszy raperzy to: Pyskaty, Młody M, Ero (nieuwzględniłem go wcześniej, ale ma dobre teksty, flow i polot), Płomień 81 (Pezet i Onar), VNM (dobre podwójne rymówki i oryginalne flow). To by było chyba na tyle. Pewnie nie napisałem o paru raperach, ale w Polsce jest tylu świetnych że trudno o wszystkich pamiętać. Pzdr! :)

Arti1 
Użytkownik

Piwa: 26/26

Stan zjarania:

Poziom: Zapaleniec

Dodany: 2012-02-23, 19:15 

Według mnie pierwsza piątka wygląda tak:
1. donGURALesko- zajebisty rap, wyjebane na wszystko, luz straszny, mega flow.
2. PiH- Na prawdę raper ktory nie boi się własnego zdania, które jest w tych czasach mało spotykane. Zajebisty rap. Mocny kop w dupę.
3. Słoń- Horrcore w jego wykonaniu jest zajebisty, rymy są po prostu... nie z tej ziemi.
4. Sheller- WSRH ze Słoniem to jedna z najlepszych polskich grup rapowych. Sam także daje rade, o czym świadczy "PDG Gawrosz"
5. Rafi- Strasznie niedoceniany, a przekaz ma w swoich kawałkach jasny i przejrzysty.

I to jest moja piątka, według mnie najlepsza w Polsce. Każdy ma własne zdanie, własny gust. Więc piątka!
to wciąż toczy się człowieczy los,"

"Osiedlowy Nakurwiacz Pixeli"

Liz 
Kobieta na forum

Stan zjarania:

Dodany: 2012-03-28, 21:28 

Jak dla mnie jest kilku świetnych raperów. Nie uważam jakiegoś za najlepszego czy coś : /
To zależy od gustu. Ale jeśli już miałabym wybierać to padłoby na Ostrego
Miłość, zajawka, talent - to wszystko od Boga"

WronaA 
Najlepszy Text Battles

Piwa: 71/33

Stan zjarania:

Dodany: 2012-03-28, 21:30 

Ja również tak jak wielu z Was uważam, że nie ma najlepszego rapera. Ale jeśli mam wybierać, to powiem Wam, że najbardziej lubię słuchać Vixena .

"Skoro jedna zapałka może wzniecić pożar,
możesz rozpalić tłum, tym czym kochasz..."

najlepszy, polsce, raper
Odpowiedz do tematu