|
|
| Autor |
Wiadomość |

Stan zjarania:

Poziom: Poznaje
|
Dodany: 2011-08-15, 00:51
|
|
|
Dirty South Głównie Chamillionaire, UGK, Lil' Flip, Z-Ro, Trae... Może wielu się to kojarzy z rapem o blingach itp, ale to jest tylko czubek góry lodowej, dla mnie te klimaty to jest to Lubię zarówno jakieś braggowe kawałki jak i te głębsze, przykładowo UGK - "One Day", świetny utwór, polecam sprawdzić
Na początku trudno się trochę słucha południa, bo oni używają bardzo dużo slangu, ale po latach większość ogarniam
Z Polski to tak raczej niczego nie lubię xP Pojedyncze kawałki mi się podobają, czasem jakiś Gural, czasem jakiś Peja, czasem np WWO... Ale nie jaram się konkretnie żadnym wykonawcą |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Ksieciu |
 |

Stan zjarania:

Poziom: Fanatyk
|
Dodany: 2011-08-15, 01:13
|
|
|
Masz piwo za gust, a z klimatów Southowych kogo jeszcze lubisz ? Może Young Buck ? Young Jeezy czy Luda ? |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-08-15, 02:01
|
|
|
Lubiłem kiedyś Bucka, w czasie kiedy lubiłem ogólnie G-Unit, ale jak oni go wywalili to po niedługim czasie przestałem go słuchać, bo tak przycichł koleś Ostatnio widziałem jego kawałek jakiś nowy, ale nic ciekawego, nawet fajnie wypadł w teledysku Trae'a "Deuces" z Big Pokey'em (nie wiem jak odmieniać te ksywy ), ale ten kawałek już z rok ma chyba
Jeezy i Luda nigdy mnie nie przekonali, parę kawałków ok, Luda spoko wypada w "Trill Recognize Trill" Buna B i z tym samym panem w kawałku Big KRITa "Country Shit", ale jego solowe kawałki jakoś mnie nie kręcą Może jeszcze jakieś jego fajne featy mógłbym znaleźć, ale to tak z pamięci Jeezy miał fajny kawałek "Soul Survivor" z Akonem i tylko to mi się podobało z jego tracków, a tak to jedynie na featach go słucham, np u Buna na "Get Throwed"... Ale wyrzuciłbym go stamtąd i dałbym zwrotkę Z-Ro, bo tylko refren śpiewa
Ogólnie Houston niszczy Atlantę według mnie
Z innych wykonawców to lubię Slim Thuga, Famousa z labelu Chamillionaire'a, Paula Walla, Lil' Keke, Chrisa Warda z grupy Slim Thuga Boss Hogg Outlawz... Prawdę mówiąc Chris jest według mnie lepszy niż Slim Cory Mo jest jeszcze spoko, szczególnie "Rollin" z Z-Ro... No nie wiem, to chyba tyle z tych bardziej lubianych |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Zapaleniec
|
Dodany: 2011-08-20, 16:01
|
|
|
Rap o pistoletach, narkotykach i najdroższych biżuteriach najlepszy od zawsze przecież, tyle, że w dobrych proporcjach, bo słuchając takiego B.G - Chopper City In Da Ghetto, może zaboleć głowa, swoją droga jeden kawałek mi podpasował z tej płyty tylko, tj. "Bling Bling".
Osobiście preferuję, wszystko co jest dobre, oprócz zamulających rapów od Commona i "emo-hopu".
Od Horrorcore po kalifornijski G - Funk, zawitając czasami na południe, Nowy Jork i Midwest. |
_________________ http://www.youtube.com/user/DahMrDah
Rap, którego nie znasz Ty, Ty i Ty, a gwarantuję, że się zajarasz. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Pro smoker
|
Dodany: 2011-08-20, 17:31
|
|
|
tylko trueschool ziooom |
_________________ Tęsknie za Tobą, mów mi Peter Parker, pamiętaj że wrócę, ogarnę życie najpierw
KRZYWAS@FACEBOOK!
KRZYWAS@SOUNDCLOUD! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Nałogowiec
|
Dodany: 2011-08-20, 17:36
|
|
|
OldSchool, PFK czy OSTR, no i jakis bauns wejdzie. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-08-20, 19:33
|
|
|
| krzywas napisał/a: | | tylko trueschool ziooom |
O właśnie! Zapomniałem tego dopisać, że nie słucham .
Prawdziwy niesprzedajny rap mnie nie jara już. Tylko, że nie mylmy pojęcia "mało znane rapsy, a trueschool, cnie" |
_________________ http://www.youtube.com/user/DahMrDah
Rap, którego nie znasz Ty, Ty i Ty, a gwarantuję, że się zajarasz. |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): Ksieciu, Gibon |
 |

Stan zjarania:

|
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Degustator
|
Dodany: 2011-09-03, 23:50
|
|
|
Lubie wszystko przy czym moj kark robi sie rozluźniony i chodzi we wszystkie strony czyli, głownie jednak konkretne psycho, hardcore, horror, choć sam horror to temat nudny i juz chyba na skraju wyczerpania? |
_________________ "Hip Hop nie umarł - hip hop sie skurwił, promocja chujni, populistyczny chłam, a jak RAP nie ma duszy to pierdole taki RAP..." |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-04, 10:50
|
|
|
Nie sądzę, ale nie jestem fanem horrorcore'u ale myślę że jakbyś bardziej zagłębił się w temat znalazłbyś coś ciekawego dla siebie. Mój kumpel był wielkim fanem Polskiego rapu, którego ja jednak nie trawie( szczególnie lubił Eldo, Luca i PFK, przy czym LUC nie jest raperem No i ja zawsze mu mówiłem że żadne Polski raper nie umywa się do tych z USA, i w końcu go przekonałem, a teraz się jara ICP ;-) |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-04, 11:57
|
|
|
urzekla mnie Twoja historia, nie napiszesz o tym ksiązki czasem? A tak serio to gówno wiesz o mnie wiec sie nie wypowiadaj, bo horror to mi sie przejadł od pieprzonych nigerów, wiec zaczynam teraz słonia.. wiec Ty mi nie pchaj kitu ze niby jest odwrotnie |
_________________ "Hip Hop nie umarł - hip hop sie skurwił, promocja chujni, populistyczny chłam, a jak RAP nie ma duszy to pierdole taki RAP..." |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-09-04, 12:14
|
|
|
Ja pierdole ale Ty jesteś ograniczony . Piszesz że temat horroru jest na wyczerpaniu. Skąd miałem wiedzieć że słuchasz zagranicznych. Gówno wiem o Tobie, ale sądząc po postach to już mam pewne zdanie... A szczerze ? Piszesz że Ci się przejadł, mnie chuj to obchodzi, ja Ci po prostu powiedziałem że mój kumpel się na nich zajawił to może Tobie by się spodobało, ja w pełni pokojowo napisałem posta, bo nie traktuje Cię z góry, ale chyba zacznę, bo jak atakujesz mnie chamskimi wypowiedziami to jesteś ograniczony i koniec |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-10-09, 16:17
|
|
|
Uliczny Rap Najlepszy Dla mnie to Molesta "Skandal" I Psycho Rap Kalibra , I to co mi wejdzie w ucho to słucham |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2011-10-11, 15:10
|
|
|
Ja słucham wszystkiego po trochu z Ameryki (bo trzeba być otwartym na róźne style a nie ograniczać się do jednego stylu)... A z Polskie to tylko konkretni artyści jak np.: Te-Tris, Pyskaty, Bonson, VNM, Jimson. Ale Polskiego rapu rzadko słucham. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-01-05, 19:12
|
|
|
Ja preferuję cięższe brzmienia:
Horrorcore- nie tylko ten od Słonia ale ten z Usa też
hardcore
Rapcore
itp
ale inne brzmienia też lubię |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Odlot
|
Dodany: 2012-01-05, 19:18
|
|
|
Najlepszy rap, to rap z pierdolnięciem |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-01-05, 19:44
|
|
|
Bragga zarówno ta z Polski jak i ta zza granicy. |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-01-10, 10:58
|
|
|
ja tam preferuje Polski rap nie lubię bezsensownych tekstów dla mnie dobry rap to taki który ma przekaz |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Obeznany
|
Dodany: 2012-02-11, 20:57
|
|
|
Bardzo lubie uliczne klimaty typu DDK RPK lecz nie pogardzę braggą, horrorcorem, psyho-rapem, hardcore lub jakieś do rozkminki np. z metaforami. Jak widać nie ograniczam się do jednego gatunku. Pzdr! |
_________________ R A P ! |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Pro smoker
|
Dodany: 2012-02-11, 21:34
|
|
|
Lubię horrorcore ale zaczynałem od rapu z ulicy poprzez rap z przekazem |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-02-11, 22:21
|
|
|
Jak LUC nawinął słucham muzyki a nie gatunków. Nie ważne jaka odmiana rapu - czy to horrorcore, gangsta rap, west coast, east coast, południe, instrumentalny rap czy nawet country rap. Jedynie nie tknę uliczników z Polski (ciemne strefy, firmy i tak dalej) i homo rapu |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Gibon |
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-02-12, 15:56
|
|
|
Strasznie jara mnie horrorcore, ale czasami też lubię coś bardziej ulicznego jak Chada bądź Onar. |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-03-31, 12:29
|
|
|
Ja tam się na tych stylach nie znam Widocznie moja wiedza jest mocno ograniczona, ale najbardziej podchodzi mi rap w wykonaniu Vixena, czyli dobre, szczere teksty i spokojne, chillujące bity Lubię też posłuchać bragga w dobrym wykonaniu, z soczystymi punchami i dobrym flow . |
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-02, 14:43
|
|
|
Ja ogólnie preferuje polski rap rozne style wazne tylko zeby kawalek mial sens |
_________________ Bylem jestem bede |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-05, 18:44
|
|
|
Tetris - Hifi Banda. To jaki oni styl reprezentują - ten styl właśnie uwielbiam |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-05, 21:34
|
|
|
Po pierwsze katuje tylko PL nie jestem w stanie wyłapać ang. ze słuchu to się nie łapie za texty choć np. na Eminema się skusiłem, ale to inna bajka. CO preferuje po pierwsze coś z sensem i to już mi lotto w jakim stylu czy to wykona Hans, czy Rahim, a może i Rafi lotto mi to kompletnie Mogę słuchać i braggi i horrorcore i wszystkiego, ale też z umiarem bo Słonia mam płytkę bardziej za oryginalność na Polskiej scenie niż z innych powodów. Powiem w prost nie wazne jaki styl byle ze dobre nie pedalskie i nie na zbyt uliczne. |
_________________ He's Here, He's There, He's Every Fucking Where
Jestem wyje*any w 99%.... 1% to zęby |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-07, 11:17
|
|
|
Ja tam lubię Polski Rap takich raperów jak Eldo, O.S.T.R, Pih, Kajman, Buka a uliczny rap Bonusa, Peji raczej mi nie podchodzi |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-04-07, 12:56
|
|
|
Ej nie wiem czy zauważyliście, ale to nie jest temat, kogo wolicie słuchać, czy rap polski czy zagraniczny, czy Ostry czy Peja tylko jaki styl, np Crunk, Gangsta Rap, Rapcore itp. |
_________________ I co Ty mi tu, jak Ty nie Ty mi tu. Nawet się nie wpierdalaj jak nie używasz dynamitu!
 |
|
|
|
 |

Stan zjarania:

Poziom: Detonator
|
Dodany: 2012-04-07, 18:07
|
|
|
Słuchając kawałków, niektórych z nowej płyty WSRH stwierdzam, że podoba mi się ten amerykański styl. |
|
 |

Stan zjarania:

|
Dodany: 2012-05-02, 20:13
|
|
|
Uliczny i Bragga! |
_________________ ''...Nielegalny numer znowu na twoim terenie,
Haszysz HzZ - reprezentant podziemie!'' |